Page 72 - Glasilo
P. 72

72 USTVARJAJMO SKUPAJ

ČOKOLADNi RAZPOKANČKi

                                                          60 MINUT

SESTAVINE                           POSTOPEK

   količina: 50 kosov               Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake, kokosovo

250 g kokosove moke                 moko, čokolado v prahu, orehe ter sladkor zmešamo in
120 g čokolade v prahu              dodamo sneg iz beljakov. Iz mase naredimo kroglice,
                                    ki jih povaljamo v sladkorju v prahu. Piškote zložimo na s

100 g zmletihorehov                 peki papirjem obložen pekač in jih pečemo od 5 do 8
250 g sladkorja v prahu             minut na 200 stopinjah oziroma dokler piškoti ne
                                    razpokajo. Ohladimo jih na pekaču.
      3 jajca

   sladkor v prahu za "posip“ DOBER TEK!

                                                                    Marcel Miša Kelavić, 4. a

RAFAELOVE KROGLICE (BREZ PEČENJA)

                                                        30 MINUT

SESTAVINE                           POSTOPEK

      1 l alpske sladke smetane     Smetano (ki je NE stepeš!), sladkor, kokosovo moko in
30 dag sladkorja                    vanilijeva sladkorja dobro premešamo. Maso
60 dag kokosove moke                pustimo počivati v hladilniku od 10 do 15 minut, še
                                    boljše čez noč. Naredimo poljubno velike kroglice v
        2 vanilijeva sladkorja      katere dajemo mandlje. Vsako kroglico povaljamo v
            mandlji                 kokosovi moki in jo odložimo na večji pladenj ali
            kokosova moka za posip  krožnik.

                                                                                              DOBER TEK!

                                                                    Sara Hokulić, 3. b

RECEPT ZA MEDENJAKE

                                                        Ni DOLOČEN

SESTAVINE                           POSTOPEK

50 dag moke                           Iz naštetih sestavin zamesimo testo in ga damo v
                                      vrečko ali folijo. Počiva naj 1 uro ali več v hladilniku.
1  čajna   sode bikarbone             Nato iz testa oblikujemo kroglice poljubne velikosti in
   žlička                             jih dajemo v pekač, obložen s peki papirjem.
                                      Pečemo pri 180 stopinjah okoli od 12 do 15 minut.
15 dag masla ali margarine            Pečene in ohlajene hranimo v dobro zaprti posodi.

15 dag sladkorja v prahu                                                                         DOBER TEK!

        2 jajci                                                                                               Nik Privšek, 4. b

15 dag segretega in
            ohlajenega medu

   ščep cimeta
   67   68   69   70   71   72   73   74   75   76   77