Page 72 - Glasilo
P. 72
72 USTVARJAJMO SKUPAJ
ČOKOLADNi RAZPOKANČKi
60 MINUT
SESTAVINE POSTOPEK
količina: 50 kosov Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake, kokosovo
250 g kokosove moke moko, čokolado v prahu, orehe ter sladkor zmešamo in
120 g čokolade v prahu dodamo sneg iz beljakov. Iz mase naredimo kroglice,
ki jih povaljamo v sladkorju v prahu. Piškote zložimo na s
100 g zmletihorehov peki papirjem obložen pekač in jih pečemo od 5 do 8
250 g sladkorja v prahu minut na 200 stopinjah oziroma dokler piškoti ne
razpokajo. Ohladimo jih na pekaču.
3 jajca
sladkor v prahu za "posip“ DOBER TEK!
Marcel Miša Kelavić, 4. a
RAFAELOVE KROGLICE (BREZ PEČENJA)
30 MINUT
SESTAVINE POSTOPEK
1 l alpske sladke smetane Smetano (ki je NE stepeš!), sladkor, kokosovo moko in
30 dag sladkorja vanilijeva sladkorja dobro premešamo. Maso
60 dag kokosove moke pustimo počivati v hladilniku od 10 do 15 minut, še
boljše čez noč. Naredimo poljubno velike kroglice v
2 vanilijeva sladkorja katere dajemo mandlje. Vsako kroglico povaljamo v
mandlji kokosovi moki in jo odložimo na večji pladenj ali
kokosova moka za posip krožnik.
DOBER TEK!
Sara Hokulić, 3. b
RECEPT ZA MEDENJAKE
Ni DOLOČEN
SESTAVINE POSTOPEK
50 dag moke Iz naštetih sestavin zamesimo testo in ga damo v
vrečko ali folijo. Počiva naj 1 uro ali več v hladilniku.
1 čajna sode bikarbone Nato iz testa oblikujemo kroglice poljubne velikosti in
žlička jih dajemo v pekač, obložen s peki papirjem.
Pečemo pri 180 stopinjah okoli od 12 do 15 minut.
15 dag masla ali margarine Pečene in ohlajene hranimo v dobro zaprti posodi.
15 dag sladkorja v prahu DOBER TEK!
2 jajci Nik Privšek, 4. b
15 dag segretega in
ohlajenega medu
ščep cimeta

