Rdeči Ale

Avtor: Miran Šinigoj


Za 20 l piva potrebujete
4.0 kg navadnega slada
0.5 kg kristalnega slada
1 zavitek pivskega suhega kvasa (Mutton & Fisson Ale)
30 g Goldhorn hmelja
100 g glukoze ali 80g sladkorja za karbonizacijo

Kuhanje

Slad zmeljemo in stresemo v hladilno torbo ali ustrezno posodo ter ga prelijemo z 8l na 78°C segrete vode in pustimo stati eno uro. Po končani encimski pretvorbi slad precedimo z 12 litri na 78°C segrete vode. Ko pivina zavre, dodamo 20g hmelja, deset minut pred koncem vretja pa se preostalih 10g. Pretočimo v fermentor, izmerimo gostoto, dodamo kvas (upoštevajte navodila na zavitku) in postavimo v temen prostor. Naprej je postopek enak, kot je opisan na strani Moje prvo pivo. Na zdravje!


Nazaj


Zadnja sprememba: 02. september 2003

© Drustvo domacih pivovarjev, 1996-2000