• domov •

 ZA UVOD
Nekaj let sem poskušal najti čas in voljo, da bi uredil svojo spletno stran. Predvsem nisem vedel, kako bi vanjo razvidno ujel svoja različna področja delovanja in pristope k ustvarjanju. Ob tem pa v nekaterih bolj obširnih tekstih razvijam dinamiko med sabo nasprotnih presvetlitev. Odločil sem se končno, da v ŽIVLJENJU povzamem kratko biografijo in bibliografijo ter obenem opozorim na intervju iz zadnjega časa, v katerem je povzetek mojih življenjskih izkušenj in razmišljanj. V DELIH, ki sem jih razporedil na več področij, poskušam prikazati temeljne pristope svojega delovanja. Pri tem sem posebno mesto namenil svojemu izhodiščnemu raziskovanju, ostala iskanja oziroma usmeritve pa  sem povzel posebej. Značilno za izbor je, da so odlomki iz istih knjig ali besedil ter risbe objavljeni na  različnih mestih, v drugačnem kontekstu oziroma na drugem področju.

črepinje čakajo
da njihov blesk
se zlepi v vrč
in da tema v njem
oplakne vrelo kri
valovi morja
prelijejo čeri lobanje
objamejo v srcu krč

Ob urejanju teh strani sem uvidel, da gre za neke vrste novo knjigo, ali pa vsaj za poseben nabor iz mojega dosedanjega dela. Upam, da bo tisti, ki se bo spustil v raziskovanje tega spleta, lahko sledil njegovim potem. Ki so danes zame takšna kot so, a bojo morda že jutri drugačna.

 Zahvaljujem se nečaku Mihi Mucku, brez katerega bi ne bilo teh spletnih strani!

POJASNILA

IKONE, ki so risane in opredeljujejo področja, so delo Kristijana Mucka. Vzete so iz avtorjeve izhodiščne knjige iz l. 1978, V tkivo ognja. Naslovnice v ikonah so ali delo avtorja ali opremljevalcev.

Portret je delo fotografa Maja Kelenca.

Večine katalogov za svoje projekte ali razstave avtor nima.

Knjige, dva kataloga in video material so na razpolago v knjižnici oziroma v arhivu AGRFT.

VSE PRAVICE PRIDRŽANE