![]() |
||
| PICA
PRIPRAVA: Najprej naredimo testo: kvasec (kocka kvasa, žlička sladkorja, dl vode, žlica moke), v moko na sredo damo kvasec, dodamo dl olja, malo soli po robu, 1,5 dl mlačne vode. Vse skupaj dobro zgnetemo in pustimo počivati 1 uro. Nato se lotimo nadeva: šunko narežemo, sir naribamo, čebulo naribamo, gobe narežemo ali odcedimo, olive odcedimo, suho salamo narežemo. Ko je testo po eni uri vzhajalo, se lotimo priprave oblaganja pice. Testo dobro in na tenko razvaljamo v velikosti našega pekača. Testo najprej namažemo s paradižnikom, ga posujemo z origanom, nanj začnemo zlagati šunko, na šunko suho salamo, naribamo sir, nanj naribamo čebulo in dodamo narezane šampinjone. Nazadnje naložimo olive. Ko smo pico pripravili, jo postavimo v že naprej segreto pečico na 180-200 stopinj, ventilatorsko gretje. Po 15 minutah pico vzamemo iz pečice, nanjo ubijemo jajčka po želji in pečemo še 3 minute.
|
  | MENI
|
![]() |
||