AMIR
MURATOVIĆ

CITYFOLK
 

 
V koprodukcijski seriji City Folk sodelujejo javne televizije, vsaka pripravi lasten izbor treh nenavadnih osebnosti iz posameznega mesta. Televizija Slovenija v projektu sodeluje od leta 2002.
BORIS POPOVIČ
Župan Boris Popović je odličen voznik relija, ki ga je zresnila prometna nesreča. Uspešen podjetnik si je pridobil simpatije svojih someščanov, ko je bil nekaj časa zaprt v koprskem zaporu.
KATJA PEGAN
Koprskega gledališča ne bi bilo brez karizmatične Katje Pegan. Režira predstave, kot direktorica vodi majhno ekipo zaposlenih, doma pa je mama nenavadni družinski skupnosti, ki jo je povezala usoda.
JOSE GARCIA
Učitelj salse Jose Garcia je prišel v Slovenijo zaradi ljubezni. Romantična zgodba ga je pripeljala do plesnega kluba, kjer z latinsko energijo plesalcem prenaša tudi kubanski način življenja.
ZDENKA STEINER
Zdenka Steiner je učiteljica joge. Njen sin Rok Petrovič je s pomočjo vzhodnjaških veščin v eni sezoni zmagal na petih slalomih svetovnega pokala. Rok je utonil, njegova sestra Senka pa si je usodno poškodovala hrbtenico.
IVO GODNIČ
Ivana Godniča je očaral maršal Tito. Doma ima majhen muzej s predmeti Josipa Broza, ki sta mu jih podarili maršalova sestrična in soproga Jovanka. V vlogi Tito je povedal marsikaj, o čemer so politiki le razmišljali.
MILENA MOČIVNIK
Milena Močivnik se je odpovedala službi tajnice direktorja in se posvetila skrbi za zapuščene pse. Približno 150 jih je v ilegalnem azilu, brez vode in elektrike. Leta 1999 jo je ženska revija Jana proglasila za Slovenko leta.
GULJA AVKHADIJEVA
Gulja Avkhadijeva je rojena v Uzbekistanu, kjer je trenirala ritmično gimnastiko in bila v svoji republiki med najboljšimi. V začetku 90-ih let je prišla v Slovenijo, kmalu spoznala moža in se poročila.
ARNE HODALIČ
Arne Hodalič je po izobrazbi profesor biologije. Je vrhunski reportažni fotograf in objavlja v svetovnih revijah. Njegova ljubezen so kraške jame, podvodni svet in predvsem avanture.