ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE V šol. letu 2009/2010

 
 

Sklenili smo praznovanja ob zaključku tekmovanja za Bralno značko, ki letos na Goriškem poteka že 44 sezon,  na Slovenskem pa kar  celih 49! 

Tako je učence 1. in 2. razreda obiskala in z njimi ustvarjala  novogoriška pesnica Vida Mokrin Pauer.

Učencem od tretjega do devetega razreda je svet teme predstavila pisateljica Aksinja Krmauner. (intervju) Devetošolki Teja in Nena sta  igrivo odigrali odlomek dramskega besedila Polna  luna in shujševalna kura, kar je pisateljico  in učence zelo navdušilo.

Imeli smo izjemno srečo spoznati in se pogovarjati z gospo Dušico Kunaver, samostojno kulturno publicistko, profesorico angleščine in ruščine v pokoju, zbirateljico ljudskega izročila in etnološkega gradiva. Tudi ona je bila navdušena nad vedenjem o starih ljudskih pesmih in pripovedkah iz naših krajev ter nastopanjem učencev podružnične šole  Trnovo. Pridružili  so se jim tudi učenci iz Grgarja.

Iskrene čestitke pa namenjamo vsem 34 devetošolcem, (od skupno 71), ki so vztrajali in osvojili bralno priznanje za vsa leta šolanja. MDPM za Goriško je  zanje organiziralo nagradni izlet, letos  pod naslovom Literarne poti Ljubljane.

Najlepša hvala vsem mentoricam za vložen trud in vse spodbude, ki jih delijo učencem, saj, kot je zapisal pesnik Tone Pavček: » Če ne bomo brali, nas bo pobralo.«

Koordinatorka BZ Vlasta Skok


 Aksinja Kermauner med našimi učenci 3. do 9. razreda

 

 

 

Dušica Kunaver na Podružnici Grgar

Vida Mokrin Pauer s 1. in 2. razredom

Zaključni izlet z BZ

Pa še nekaj drugačnih utrinkov z literarne poti