SVET STARŠEV
crta.gif (65 bytes)

Šolsko leto 2004/2005

   
Zapisnik, 22.6.04

OSNOVNA ŠOLA SOLKAN
Šolska ulica 25
5250 Solkan

 SVET STARŠEV
Datum: 24.6.2004

 ZAPISNIK
seje Sveta staršev, ki je bila v torek, 22.6.2004, s pričetkom ob 16. uri v zbornici šole.

Prisotnost je razvidna iz liste prisotnosti, ki je priložena k temu zapisniku. Poleg predstavnikov staršev, pa so bili na seji prisotni tudi ravnatelj g. Marijan Kogoj, pomočnica ravnatelja ga. Ingrid Ferfolja  Klančič, psihologinja ga. Barbika Šaver in pedagoginja ga. Eda Jakončič.

 Predlagan in sprejet je bil sledeči dnevni red:

  1. Predstavitev rezultatov ankete o obremenjenosti učencev 7. razreda devetletke
  2. Obravnava Pravilnika o subvencioniranju šolske prehrane in Pravilnika o subvencioniranju šole v naravi za 4. razrede
  3. Poročilo o regijskem srečanju z MŠZŠ
  4. Razno

Ad 1.

Psihologinja ga. Barbika Šaver je predstavila rezultate ankete o obremenjenosti učencev 7. razreda devetletke. Anketa nam je, glede odgovorov anketiranih otrok, postregla z zanimivimi rezultati, ki nakazujejo v smer, da otroci niso toliko preobremenjeni, kolikor se o tem razpravlja v javnosti. Med razpravo so bili izraženi pomisleki glede časa izvajanja ankete. Podani so bili predlogi in pripombe v smislu, da bi morali anketo večkrat ponoviti v različnih časovnih obdobjih ter pritegniti k sodelovanju tudi starše, da bi tako mogoče prišli do realnejših rezultatov. Podana je bila tudi informacija, da se je podobna anketa izvajala tudi v 1. razredu devetletke. Pri obeh anketah pa je bilo opaziti preskromno sodelovanje staršev.

Ad 2.

Ga. psihologinja nam je podrobneje predstavila nov predlog Pravilnika o subvencioniranju šolske prehrane. Glede na to, da MŠZŠ povečuje sredstva v ta namen, bo v šol. letu 2004/2005 povečano subvencioniranje malic in šolskih kosil. Iz predstavljenega je bilo zaznati, da se praviloma regresira šolska malica, le izjemoma pa kosilo.
V drugem delu nam je ravnatelj predstavil še drugi pravilnik in sicer Pravilnik o subvencioniranju šole v naravi za 4. razrede.
Oba pravilnika sta bila soglasno sprejeta.

Ad 3.

Z g. ravnateljem sva podala poročilo z regijskega srečanja z MŠZŠ, ki se je 16.4.2004 odvijalo v Hrvatinih. Na tem srečanju so bila v razgovoru z ministrom in njegovimi sodelavci, izpostavljena vprašanja o problemih oz. težavah, ki jih s seboj prinaša uvajanje devetletke (preobremenjenost otrok, številčno ocenjevanje vzgojnih predmetov, veliko število predmetov – trije izbirni predmeti, prezahtevnost vsebine predmetov, ugotavljanje in odstranjevanje balasta v smislu vsebine določenih predmetov, teža šolske torbe, združevanje sorodnih predmetov, sistematični ukrepi v smislu boljše vzgoje otrok v šoli ...). Iz dokaj polemične razprave je bilo zaznati, da je le teh kar precej, da pa se bodo skozi različne načine poizkušale poiskati ustrezne rešitve, ki bi odpravile določene pomanjkljivosti.

Tudi v ta namen ima Zavod Republike Slovenije za šolstvo odprto internetno stran (http://www.zrss.si ), kjer lahko pridobimo podrobnejše informacije ali pa posredujemo naše pripombe oz. ugotovitve.

Ad 4.

Pod to točko dnevnega reda je bila podana informacija o ustanovitvi »AKTIVA SVETA STARŠEV PRIMORSKIH OSNOVNIH ŠOL«. Soglasno je bilo potrjeno, da pristopamo k »AKTIVU SVETA STARŠEV PRIMORSKIH OSNOVNIH ŠOL«. V ta namen je bil za našega predstavnika imenovan g. Tomaž Černe.

G. Černe je podal tudi pripombo oz. predlog v smislu večjega vzpodbujanja športnih tekmovanj s strani zaposlenih v šoli. 

 Zapisal
predsednik Sveta staršev OŠ Solkan
Boris Rijavec

 

 


[Prva stran] [O šoli] [Informacije] [Projekti] [Kulturni kotiček] [Zanimivosti] [O Solkanu] [Virtualna šola][Strani učencev]