Tradicionalni slovenski zajtrk poteka na dan slovenske hrane, ki ga obeležujemo tretji petek v mesecu novembru. Slogan letošnjega zajtrka je bil »Kruh za zajtrk super dan!
Glavni namen tega dne je poudariti pomen doma pridelane hrane, lokalne hrane in pomen zajtrka za naše zdravje.
Po šolskem radiu smo imeli objavo. V razredih so si učenci od 2. do 9. razreda ogledali predstavitev o slovenskem zajtrku in pomenu lokalno pridelane hrane. Pevski zbor je pripravil in zapel pesem Čebelar.
V 1. razredu so tej temi posvetili celoten šolski dan (naravoslovni dan), spoznavali so pomen čebelic, zajtrka, lokalne hrane. Izdelovali so svoj panj, učili so se pesmice, plesne koreografije na temo čebelic, poslušali pravljico. Obiskal jih je tudi čebelar in predstavil delo čebelarja.
Za slo zajtrk smo imeli domači kruh iz kmetije Plečko iz Rač, bio maslo od zadruge Kele&Kele, domači med čebelarstva Šauperl iz Limbuša, domače mleko iz kmetije Selinšek in domača jabolko sadjarstva Vrecl.