Zemljišča in stavbe
521.Meščani za mesto
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Zemljišča in stavbe
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 03.05.2018
Objavil: Mitja Petek

Opis

Predlagam izvedbo projekta za obnovo črnih točk mesta Maribor. Občina bi lahko pripravila seznam manjših projektov po četrtnih skupnostih in ocenila vrednost izvedbe. Meščani (in podjetja) pa bi se lahko angažirali za posamezen projekt in prispevali sredstva za izvedbo projekta oz. pomagali po svojih najboljših močeh.

Primer: Ograja iz Ruške ceste do Studenške brvi je nujno potrebna zamenjave oz. prepleskanja. Bližnji stanovalci bi z največjim veseljem prispevali kak evro, da bi se ograja uredila, saj bi to pomenilo izboljšanje bivalnega okolja po katerem se sprehajamo vsakodnevno. Sam bi z največjim veseljem doniral za par kangel barve, pa tudi pleskal bi z veseljem. Enako bi lahko storili drugje, bodisi s financiranjem postavitve klopi ali drugih projektov, kot so obnove stopnišč (npr. iz Slovenske ceste do Šeligijevega stolpa). Tudi podjetniki bi k takšnim projektom z veseljem pristopili. Le volja in iniciativa je potrebna.



Location

Slišimo te

Objavil: Mitja Petek

03.05.2018
Location

Zaprto

Mestna občina Maribor se poslužuje različnih modelov participacije občanov, eden je v obliki dajanja pobud, predlogov preko aplikacije in spletne strani izboljšamo Maribor, druga oblika je participativi proračun, ki se pravkar izvaja in v katerem občani posameznih MČ in KS predlagajo izvedbo projektov in o njih glasujejo (več na: xx).

Seveda v teh primerih ne gre za finančno participacijo občanov ampak za sredstva iz proračuna MO Maribor. Vašo pobudo pozdravljamo, podoben primer participacije občanov v obliki donacij smo imeli v lanskem letu in sicer je Mo Maribor na pobudo in s finančno participacijo stanovalcev pričela z obnovo drevoreda in zasaditvijo 29 novih dreves na Marčičevi ulici v Mariboru. Prav tako je aktualni projekt oživitve male tržnice na Macunovi ulici, kjer je občanka povezala enako misleče, se povezala s Snago in skupaj so očistili okolico tržnice.

Pri takšni obliki participacije je vstopna točka dogovarjanja vaša matična mestna četrt oziroma krajevna skupnost kjer bi se okoliški stanovalci dogovorili o izvedbi projekta, sodelovanju, in preko MČ oziroma KS podali pobudo na pristojne službe MO Maribor, ki pa verjamem da bomo pripravljeni sodelovati v okviru sredstev ki so na voljo.
Odgovorila: Mestna občina Maribor

17.05.2018