Ostalo
509.Golobi
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Ostalo
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 05.04.2018
Objavil: Klavdija Lorber

Opis

Pozdravljeni; zanima me kako je glede "dovoljenj" hranjenja golobov v Mbju in kako je za njih poskrbljeno.
Prav tako me zanima, kako je iz strani občine poskrbljeno oz. kakšne možnosti so na voljo, ko najdem poškodovanega goloba, potrebnega veterinarske oskrbe. Pa še nekaj; kako je glede nameščanja bodic, ki dokazano ne delujejo. Kdo to dovoljuje. Hvala v naprej za odgovor. LP



Location

Slišimo te

Objavil: Klavdija Lorber

05.04.2018
Location

Zaprto

Mestna občina Maribor dovoljenj za hranjenje golobov ne izdaja, prav tako tudi ne za druge ptice. V proračunu občine je zagotovljenih nekaj sredstev za nabavo hrane za drobne ptice, ki jih hranimo v parkih, v ptičjih krmilnicah. Krmljenje labodov (vodnih ptic) pa ni dovoljeno zaradi nadzora nad širjenjem bolezni.
Bodice so se v Mariboru namestile le nad stopniščem med Glavnim trgom in Lentom, kjer je bila frekvenca golobov in njihovih iztrebkov prevelika in je bila težava vzdrževati javno higieno na tem mestu. Sicer pa zaščito proti golobom namestijo lastniki stavb na strehe.
S strani občine ni zagotovljena oskrba poškodovanih živali, smo pa prepričani, da bi vsaka veterinarska postaja, na katero bi se zatekli po pomoč, rade volje pomagala.

Zahvaljujemo se vam za vprašanje in cenimo vašo skrb.
Odgovorila: Mestna občina Maribor

12.04.2018