Promet
506.Nepravilno delovanje semaforja
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Razlagova ulica 20, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 03.04.2018
Objavil: Urban Bratina

Opis

Na križišču Razlagove in Cankarjeve ulice (smer Razlagova) pogosto prihaja do zastojev, saj po mojem mnenju nepravilno deluje senzor semaforja, kar povzroča da rdeča luč na tej relaciji gori neprenehoma več minut, medtem, ko promet po Cankarjevi poteka normalno v več intervalih. To povzroča nemir med vozniki, ki en drugega krivijo za nespeljevanje (kar bi bil prekršek), zastoji pa se, kot je vidno na fotografijaj nabirajo vse do Srrednje ekonomske šole, ki je več kot 100 metrov oddaljena od semaforja.

Slike


Location

Slišimo te

Objavil: Urban Bratina

03.04.2018
Location

Zaprto

Semaforizirano križišče Cankarjeva ulica – Razlagova ulica (Kr071) deluje prometno odvisno na podlagi detekcije vozil preko mikrovalovnih detektorjev in detekcije pešcev ter kolesarjev preko tipk. Mikrovalovni detektor motornih vozil je bil s strani terenskih vzdrževalcev preverjen in deluje normalno.
Razlog za občasno opisano stanje morda tiči v tem, da prvo vozilo ni speljalo ob prižigu zelene luči. Ker mikrovalovni detektor zaznava le premikajoča vozila in v času zelene luči ni zaznal gibanja, je krmilna naprava po minimalnem zelenem intervalu (6 sekund) ter smeri dodelila rdečo luč.
Odgovoril: Nigrad d.d.

04.04.2018