Promet
502.Semafor: gumb za pešče in kolesarje naj deluje v njihovo korist
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Pobreška cesta, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 01.04.2018
Objavil: Šakal

Opis

Semaforji v križišču so za pešce in kolesarje nerodno nastavljeni. Gumb za pešce in kolesarje je potrebno pritisniti, da se zelena luč sploh prižge. Če zamudiš eno sekundo, pa moraš čakati celoten cikel, ki seveda traja predolgo.

Ob pritisku na gumb se pričakuje, da se zelena luč za avtomobile skrajša tako, da lahko pešec gre relativno hitro čez cesto.



Location

Slišimo te

Objavil: Šakal

01.04.2018
Location

Zaprto

V križiščih, ki jih obnavljamo v skladu z razpoložljivimi finančnimi sredstvi, uvajamo, najavo preko tipke za pešce in kolesarje, saj je v primeru polno prometno odvisnega delovanja svetlobno signalnih naprav, delovanje prilagojeno vsem najavam in s tega vidika hitreje odzivno. Prav tako pod pogojem, če nam varovalni čas med konfliktnimi prometnimi tokovi, dopušča in s tem ne daljša ciklusa (se pravi, da je dovolj časa za zeleni interval pešcev in njihov varovalni čas), lahko pešci ali kolesarji prejmejo zeleno luč v istem ciklusu, čeprav so zamudili prvotno predvideni zeleni interval. V primeru, da je vzpostavljen zeleni val, koordinirano delovanje večjih zaporednih križišč, krajšanja faz ni.
Odgovoril: Nigrad d.d.

05.04.2018