Zemljišča in stavbe
454.Higiena na javnem WC, AP Mlinska
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Zemljišča in stavbe
Lokacija: Partizanska cesta 19, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 30.10.2017
Objavil: Alen Pajić

Opis

Spoštovani,

prosim za doslednost pri čiščenju javnega stranišča, na avtobusni postaji. Tla so polna urina,ki je že razhojen.V prostoru močno zaudarja. Prosim, da se koncesionarja čimprej obvesti,naj pristopi k čimprejšnji sanaciji. Avtobusna postaja je namreč prva točka,ki jo potnik opazi,ob prihodu v mesto.



Location

Slišimo te

Objavil: Alen Pajić

30.10.2017
Location

Zaprto

V določeni meri bi se lahko strinjali z napisanim, saj smo imeli težave z odtoki v prejšnjem tednu. Težave so se pojavile na moškem WC-ju in sicer zaradi zamašenega odtoka in so bile naslednji dan sanirane.
Kar se tiče sanacije WC-jev in zavdarjanja, pa takole; WC-ji na AP Maribor so bili sanirani v letu 2016 s sredstvi in pod okriljem MOM. Že takrat smo kot koncesionar opozarjali na potrebo po dodatnem zračenju, ki pa žal ni bilo zajeto v načrt sanacije, zato se bomo kot koncesionar še naprej zavzemali za sanacijo prezračevanja v naslednjem proračunskem obdobju. Seveda pa je tudi kultura uporabnikov tista, ki lahko pripomore k temu, da ostanejo WC-ji dlje časa urejeni in snažni. Prav tako je smiselno razmislit o uvedbi »kontrolnega lističa« obešenega na vrata, kjer bi se čistilke podpisovale vedno ko opravijo čiščenje WC-ja.
Odgovoril: Marprom

Sanitarije na Avtobusni postaji se temeljito očistijo 3x na dan, vsako uro pa naše čistilke opravijo kontrolni pregled in počistijo nastalo umazanijo.
Ker je v sanitarijah zaradi nedelujočega prezračevanja in z urinom napitimi ploščicami začelo močno zaudarjati, smo dne 9.11.2017 strojno zribali talne ploščice in na njih nanesli 3-kraten zaščitni premaz, ki bo preprečil vpijanje urina. Zaščitni premaz bomo v bodoče izvedli 4x letno, saj je kamen na tleh tako porozen, da brez zaščitnega premaza vpija urin.
Predlagamo, da se na tla pred pisoarji namesti dodatna zaščita, ki bo preprečevala škropljenje po ploščicah.
Prav tako smo namestili dve elektronski dišavi, ki nekoliko umilita neprijeten vonj.
Namestitev dišav dolgoročno v celoti ne bo rešila problema neprijetnih vonjav v sanitarijah, saj tak prostor nujno potrebuje delujoče prezračevanje.
Zato predlagamo, da se popravi prezračevalni sistem.
Odgovorila: Snaga

08.12.2017