Zemljišča in stavbe
444.Izgled fasade mestne hiše na Glavnem trgu - tretjič
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Zemljišča in stavbe
Lokacija: Glavni trg 13, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 07.09.2017
Objavil: Aljaž Bratina

Opis

Pozdravljeni ! Najprej vas vljudno naprošam, da pobudam ne določite statusa "zaprto", če zadeva ni rešena, čeprav vas moram pohvaliti, da odgovore skušate posredovati dokaj ažurno.
Pred letom dni, natančneje 1.10.2016 sem zapisal "Mestna hiša na Glavnem trgu vsakega mesta bi morala biti okras. V Mariboru je žal sramota. Fasada je neurejena, neočiščena, preko nje so neugledno, kar čez fasado speljani neki kabli, zastave so nameščene tako nemarno, da bi bilo bolje, da jih sploh ne bi bilo, balkon je zanemarjen in žal je vse skupaj zvečer še osvetljeno, da se vsa ta mestna nemarščina še bolje vidi. Kakšen odgovor (izgovor) lahko MOM poda Mariborčanom in kako bo MOM ukrepala, da se ta sramota nemudoma odpravi?" in pripel tudi fotografije.
Letos, natančneje 29.8.2017, sem ponovno zapisal "Pozdravljeni !
Lansko leto sem oddal pobudo oz. pripombo na ureditev izgleda FASADE MESTNE HIŠE NA GLAVNEM TRGU. Kljub temu, da sem septembra 2016 dobil odgovor, da se bo razno "kablovje", ki kazi izgled uredilo, po skoraj letu dni ni urejeno nič. Kdaj bo ta sramota popravljena ?
Vaš odgovor je najmanj, milo rečeno, nekorekten. Danes sem si na podlagi vašega odgovora šel stanje posebej ogledat in se sprašujem, ali se ne razumemo, ko vam odgovornim skušam dopovedat, da je izgled mestne hiše skrajno neprimeren, ali pa je vaš namen, da z odgovorom, ki je daleč od resnice, pač zadevo čim prej "zaprete" in se s tem pač znebite enega Mariborčana, ki si pač želi, da bi bila mestna hiša na Glavnem trgu ponos mestu, ne pa sramota. V odgovoru namreč navajate, da ste za kable poskrbeli, in da bi nekaj moral urediti še Nigrad. Vesel sem, da mi vid še ne peša, in to, kar sem videl je daleč od tega, da so kabli na fasadi mestne hiše urejeni. Še vedno prosto visijo po fasadi in še vedno je izgled mestne hiše, tako s kabli, kot brez, nemogoč in je sramota.
Nedavno sem na spletu zasledil še ene fotografije, iz katerih izhaja, da je odnos MOM do Glavnega trga resnična sramota. Samo poglejte si Kužno znamenje, na katerem so naslonjene neke elektro omarice (spet smo pri kablih v radiju 50 metrov od mestne hiše), poglejte si odprte kontejnerje za smeti sredi Glavnega trga (kje, v katerem mestu v Evropi je še kaj takšnega sploh možno ????), pa kartoni okoli smetnjakov, pa kar na trgu parkirani avtomobili, pa oglaševalne table, ki so v takšnem stanju, da bi bilo bolje, da jih sploh ne bi bilo. Saj se zavedam, da bi bilo za celovito prenovo trga potrebno veliko sredstev, za katera je vprašanje, če jih MOM ima. Osredotočam se na osnovno vzdrževanje in sprotno skrb. In vse, kar sem navedel kot moteče, pravzaprav ne stane skoraj nič, samo pristopiti je potrebno k zadevam in jih sproti urejati. Žal pa očitno za to v MOM nimate niti najmanjšega občutka, pa še potem, ko vas na pomanjkljivosti kdo opozori, se ne zgodi nič.
In ravno zato vašega odgovora, da so zadeve s "kablovjem" na mestni hiši urejene, definitvno ne sprejemam in ga ocenjujem kot skrajno zavajajočega (da ne uporabim še kakšnega bolj grobega izraza).
Pričakujem, da boste javnosti podali konkreten odgovor KDAJ BODO ZADEVE UREJENE TAKO, kot bi glede na že sedaj tretjič zapisano in sedaj še bolj na široko obrazloženo ter opremljeno tudi s fotodokumentacijo, KOT BI MORALE BITI in kot si Mariborčani in turisti zaslužimo ?

Slike


Location

Slišimo te

Objavil: Aljaž Bratina

07.09.2017
Location

Zaprto

Mestna občina Maribor bo pročelje Mestne hiše uredila v sklopu sredstev iz Celostnih teritorialnih naložb v okviru Trajnostne urbane strategije kjer se planira tudi celostna ureditev Rotovškega trga.
Obnova objektov in obnova trga je predvidena v letu 2019.

Odgovorila: mestna občina Maribor

20.09.2017