Promet
440.Težave na Dupleški cesti
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 05.09.2017
Objavil: Anton Blažič

Opis

Spoštovani!
Torej, Dupleška cesta je bila urejena - kanalizacija, cestišče, pločniki - urejena daljnega leta 1989. Od takrat pa do danes ni doživela bistvenih popravil, še manj pa nujno potrebne celovite obnove. Pločniki so, predvsem v predelu od križišča z Tezensko pa do križišča z Ulico borcev ob vsakem dežju neprehodni, na njih stojijo luže, saj se je na par mestih konkretno posedel položen asfalt. Cesta je v istem stanju - od križišča s Tezensko se je cestišče posedlo v dolžini cca 2 km - izjava zaposlene na Direkciji za ceste RS pred približno 2 letoma. Vozila ki med dežjem vozijo po tej cesti pa z vodo iz luž konkretno zalivajo objekte ob cesti in marsikdaj tudi pešce na pločniku. Naj omenim še to, da po tem pločniku hodijo otroci v šolo - ali v Brezje ali pa avtobus in kam drugam. Upam da boste potegnili konkretne korake v smeri ureditve tega problema.



Location

Slišimo te

Objavil: Anton Blažič

05.09.2017
Location

Zaprto

Gre za državno cesto, zato se je potrebno obrniti na upravljalca te državne ceste. MOM ne vzdržuje ceste, v vzdrževanju so samo pločniki.
Pločnike pa bomo v okviru zagotovljenih sredstev sanirali v prihodnjih proračunih, saj v letu 2017 in 2018 sredstev ni. Smo pa v preteklih letih sanirali večje udore pločnikov, ki so predstavljali nevarnost za pešce.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

05.09.2017