Promet
427.Zastarela spletna stran Marprom
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Mlinska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 08.06.2017
Objavil: David Horvat

Opis

Najprej vse pohvale Marpromu za izboljšanje mestnega prometa v zadnjih letih, nove avtobuse, postajališča, table itd. Bi pa opozoril na nekaj, kar so očitno pozabili (pa je dandanes res osnova!): Spletna stran www.marprom.si - ta je trenutno zastarela, nepregledna in samo pogojno uporabna. Pa tujcem popolnoma nekoristna.

Spletne strani ostalih mariborskih javnih podjetji (npr. Energetika, Nigrad, Snaga...) so precej sodobnejše, da ne omenjam splošnih trendov in designa na spletu.

Je v planu kakšna posodobitev ali izboljšava? Glede na to, da se je Marprom že ubadal z inovacijami in razvil tisti uporabni Webmap ter aplikacijo za Android, napoveduje pa se tudi spletno nakupovanje vozovnic, me res čudi, da se hkrati pozablja na (slabo) osnovno spletno stran. Če malo slikovito karikiram, kot da bi na star avto montirali klimo, pa spojler, pa gps, pa masažne sedeže,... itd. - v osnovi to še vedno ostaja star, menjave potreben avto.

Primeri dobrih praks od doma in tujine: lpp.si, izletnik.si, www.holding-graz.at, skyss.no,...

Hvala za odgovore.

Slike


Location

Slišimo te

Objavil: David Horvat

08.06.2017
Location

Zaprto

Zahvaljujemo se vam za poslano vprašanje in vas seznanjamo, da je trenutno že v teku tako vizualna kot vsebinska posodobitev spletne strani javnega podjetja Marprom. Predvidoma bo končana do jeseni, ko bo torej nova spletna stran na voljo uporabnikom. Pri posodabljanju seveda upoštevamo nove možnosti, ki jih ponuja sodobna tehnologija, tako da bo brskanje po spletni strani Marproma v prihodnje prijaznejše in preglednejše tudi na mobilnih telefonih in elektronskih tablicah.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

21.06.2017