Promet
424.Avtomobili na pločniku, pešci na cesti
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ulica bratov Greifov 14, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 08.06.2017
Objavil: Vlado Kokol

Opis

V Ulici bratov Greifov je prišlo do nenavadne prometne menjave, Večino časa so pločniki zasedeni s pločevino, pešci pa smo se znašli na cesti. Res je, da je na tej ulici veliko pomanjkanje parkirnih prostorov, vendar je nesramnost nekaterih voznikov brezmejna. Včasih se je pustilo še del pločnika, sedaj pa se najdejo nesramneži, ki zasedejo cel pločnik, s vsemi štirimi kolesi in to ne za krajši čas, po celi dan "pozabijo" avto na pločniku, čeprav bi ga med tem lahko že premaknili na prosto parkirišče. Za nameček se je našel še kamiončič, kateri tudi vneto parkira na pločniku.
Predlog 1: A obstaja možnost, da redarji nekajkrat samo razdelijo opomine in evidentirajo prekrškarje? V računalniški dobi ne bi smel biti problem, da ugotovijo, kdo prekršek ponavlja, šele po tem se ga kaznuje. Manjši prekršek bi verjetno bil, če bi se avtomobili parkirali ob robu vozišča.
Predlog 2: Ureditev enosmerne ulice tudi na tem delu, severni in zahodni del ulice sta že enosmerna. Označena parkirišča ob robu vozišča bi v znatni meri rešila ta južni del ulice bratov Greifov pred invazijo pločevine na pločnike.

Slike


Location

Slišimo te

Objavil: Vlado Kokol

08.06.2017
Location

Zaprto

Zakon o prekrških omogoča pooblaščeni uradni osebi izrek opozorila, namesto globe. Vendar mora opozorilo izreči kršitelju neposredno, mu predstaviti prekršek in globo zanj, ob tem pa se ne smejo obdelovati osebni podatki kršitelja. To pomeni, da ni mogoče pustiti opozorila na vozilu ter voditi evidence o tem, kolikokrat smo nekomu izrekli opozorilo. O tem je zakon o prekrških jasen in določen.
Ob tem je potrebno tudi poudariti, da zakon ne predvideva ločevanja na »manjše« in večje« prekrške. Prekršek je kot tak definiran v predpisu in zanj je zato predvidena določena sankcija.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

12.06.2017