Promet
387.Obveznost vinjet
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Hitra cesta, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 12.03.2017
Objavil: Odgovorenobčan

Opis

V medijih smo bili obveščeni,da bo Dars ukinil obveznost uporabe vinjet na Primorskem skozi predor Markovec.
Od odgovornih iz MO Maribor upravičeno pričakujemo,da boste sedaj tudi prebivalcem Maribora pomagali, da se ukine dolgoletni apsurd in da se umakne obveznost uporabe vinjet na odseku hitre ceste skozi Maribor.



Location

Slišimo te

Objavil: Odgovorenobčan

12.03.2017
Location

Zaprto

V Mariboru se že dalj časa zavzemamo za izključitev hitre ceste skozi Maribor (med rondojem v Pesnici in izvozom v bližini Obija) iz vinjetnega sistema. Pobudo je dalo več krajanov in predstavnikov mestnih četrti na katere ima promet na omenjenem odseku vpliv. Če je uvedba lokalnih vinjet edina rešitev k temu cilju, bi jo verjetno lokalna skupnost v večini zainteresiranih občanov podprla, sploh, če bi bila cena sorazmerno sprejemljiva.

Poleg okoljevarstvenega je potrebno upoštevati tudi vidik povečanja prometne varnosti lokalnih cest in mestnih ulic, ki so sedaj obremenjene s prometom, ki bi ga lahko prevzela hitra cesta.

Urad za komunalo, promet in prostor MO Maribor je na obisku ministra za infrastrukturo ponovno izpostavil problematiko vinjetnega režima na mariborski obvoznici. Minister dr. Gašperšič se je zavezal, da bo govoril z DARS-om, ki bi naj dovolil to spremembo. Torej čakamo na odgovor ministra za infrastrukturo .

15.03.2017