Promet
349.Dostavna mesta - Glavni trg
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Glavni trg 4, 2000 Maribor
Objavljeno: 14.10.2016
Objavil: Alexio Woodgate

Opis

Izredno velik problem je dostava. Na večini mest je možno dostaviti od 5-9 ali pozno zvečer. Torej izven delovnika. In še takrat na dostavnih mestih parkirajo osebna vozila. Predlagam, da se nekatera taxi mesta cez dan namenijo za dostavo (recimo na Koroški na Glavnem trgu, kjer taxiji stoji čez vikend, med tednom pa jih ni. In ta prostor bi lahko bil namenjen dostavam, ki so potrebne tudi čez dan. Predlagam tudi neke letne dovolilnice, ki bi se za neko normalno ceno (recimo 50€ na leto) prodajale in bi lahko z njimi na dostavi parkiral za 30 minut. Ker trenutno je težko dokazat, kdo je res dostavljalec in kdo ni. Prav tako je na Koroski pri Starem grilu dostavno mesto popolnoma nelogično zarisano. Z kombijem moraš v jutranji konici parkirati pol na cesto in s tem oviraš promet. Kljub temu, da je na oločniku dovolj prostora, da parkiraš med kolesarsko stezo in mes stožci.



Location

Slišimo te

Objavil: Alexio Woodgate

14.10.2016
Location

Zaprto

Zahvaljujemo se vam za pobudo in mnenja. V mestu Maribor smo pričeli z omejevanjem možnosti rabe dostavnega mesta za ustavitev osebnih vozil. Na izpostavljenih lokacijah bomo s prometno signalizacijo poskušali zagotoviti dostavna mesta le za ustavitev lahkih tovornih vozil.
Mestna občina Maribor je zavezana k uvajanju ukrepov t.i. trajnostne mobilnosti, med katerimi se spodbuja javni potniški promet. Med javni potniški promet sodi tudi avtotaksi prevoz. V sled navedenega se zagotavlja avtotaksi postajališča tudi na obrobju območja za pešce. Ta postajališča so umeščena na posebej določena mesta, da že s tem pomagajo spodbujati rabo tovrstnega prevoza, pa čeprav niso stalno zasedena s taksi vozili. V sled navedenega jih ne bomo namenili za druge potrebe.
Glede plačljivih dovolilnic za dostavo bomo pred morebitno uvedbo za mnenje zaprosili še mariborska podjetniška združenja.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

19.10.2016