Voda, kanalizacija, odpadki, plin, toplota
343.Izgradnja 100 meterskega odseka plinovoda na Filipičevi ulici med Pekersko in Erjavčevo
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Voda, kanalizacija, odpadki, plin, toplota
Lokacija: Filipičeva ulica 9-11, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 03.10.2016
Objavil: Daniel Stevanovic

Opis

Pozdravljeni

Nevem točno ampak takrat ko so tukaj hoteli delat, okoli 4 leta nazaj, je bilo vse splanirano in dobili smo poziv, potem pa se je prekinilo in vse skupaj se je ustavilo na križišču med Erjavčevo in Filipičevo, osebno nevem točno zakaj, naj bi bil nek nesporazum med MOM in Plinarno.

Po informacijah vem da sta 2 interesanta ki bi takoj želela biti priklopljena, eden ima že izgrajeno cev do ulice in vso napeljavo.

Odgovor ali je to možno prej, ali je možno vključit v plan izgradnje na Pekerski ulici, ali pa sploh ne z samo dvema interesanta (od 5), bi želel še letos.

Lahko da se je menje ostalih ki niso , saj so te informacije stare par let, ampak to je le 100 metrov, in 2, vseeno pa je Plinarna odgovorila da če gledajo le ekonomsko, bi rabili vsaj 3 garantirane interesante, mogoče ima MOM drugačo kalkulacijo ali pa lahko uredi kakšne izjeme?

Po informacijah ki sem jih slišal tudi je to bilo tako sigurno takrat da so se šli zamenjevati kuhinjski aparati kot je štedilnik, ki je sedaj napol neuporaben zato ker je optimiziran za uporabo z plinskim sistemom in na jeklenkah ne deluje najbolje, tako da so z tem prekinjenim plinovodom posredno nastale še druge preglavice

OPOMBA: Jaz nisem lasnik nobenih teh zemljišč, samo prebivalec ki sem se pozanimal o tem portalu, tako da je to neuradno ampak je vse odvisno od vašega odgovora ali bom to posredoval naprej lastnikom in drugim odgovornim.

Seveda če se bo to vključilo v plan takrat ko se bo izgradila pekerska pač nič druga kot spet čakanje, lahko bi tudi odgovorili kdaj pa je izgradnja tega dela na Pekerski ulici predvidena, če je to še kakih 5 let potem bi raje ostal pri pobudi da se ponovno zberejo odgovori ostalih stanovalcev v upanju da jih bo vsaj 3 in potem bi se lahko ta odsek izgradil ne da bi rabili čakati na projekt na Pekerski.

Hvala



Location

Slišimo te

Objavil: Daniel Stevanovic

03.10.2016
Location

Zaprto

Gradbeno dovoljenje za ta del plinovoda je pridobljeno. Na odseku je 6 potencialnih odjemalcev, ki lahko podajo pobudo oz. izkažejo interes za priklop na distribucijsko omrežje zemeljskega plina. Na podlagi tega bo izvedena animacija in na podlagi te se bo odločilo ali izvedba plinovoda da ali ne. Omrežja tam kjer se ne priklopi noben odjemalec ne gradimo.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

28.10.2016