Promet
340.Nedelujoč zaslon na Scanii
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Mlinska ulica 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 01.10.2016
Objavil: Marjan Horvat

Opis

Na eni od novejših rdečih Scanij na metan, ki redno vozi na liniji 6 Vzpenjača že par tednov ne delujejo zunanji zasloni, na katerih piše linija in končna postaja. Kdaj namerava Marprom to popraviti?

Mimogrede, zakaj se podobni zasloni ne namestijo tudi na tiste rabljene avtobuse, ki jih Marprom privleče iz Nemčije? Potnikom bi to zelo pomagalo. V temi se tiste male socialistične tablice iz časov Certusa sploh ne vidi! Mimogrede, v Ljubljani imajo popolnoma vsi, starejši in novejši avtobusi elektronske jasne oznake linij (spredaj, ob strani ter zadaj).



Location

Slišimo te

Objavil: Marjan Horvat

01.10.2016
Location

Zaprto

Elektronski prikazovalnik smeri vožnje (spredaj) na vozilu mestnega prometa v lasti MOM znamke SCANIA reg. oznaka MB FF 767 interne št. 118 je pridobil status ”v okvari” dne 8.10.2016. Vozilo smo poslali na popravilo v prvem prostem terminu oz. 18.10.2016 in je od takrat okvara odklonjena. V času od nastanka okvare na elektronskem prikazovalniku pa do popravila smo imeli dve možnost :
• ali vozilo zadržati v garaži kot neizpravno vozilo in potnikom ponuditi rezervno vozilo (rezervna vozila so v pravilu vozila slabših eksploatacijakih karakteristik in brez elektronskega prikazovalnika smreri)
• ali vozilo opremiti s klasično smerno tablo in ga razporediti na delo .
Odločili smo se, da dokler čakamo na termin za popravilo, vozilo razporedimo na delo ter tako potnikom in okolju ponudimo bolj sodobno in prijazno vozilo, vendar žal brez elektronskega prikazovalnika smeri vožnje, ki je v okvari.

Javno podjetje Marprom d.o.o. v skladu z dogovorom oz. lastnikom MOM opremlja vsa na novo nabavljena vozila ne glede na to ali so vozila nova ali rabljena z elektronskimi prikazovalniki smeri vožnje.
V podjetju tudi obstaja določeno število starejših vozil katera so v skladu s planom obnove voznega parka v najkrajšem možnem času predvidena za zamenjavo in niso predmet investicij. Takšna vozila zaradi razhoda niso predvidena za opremljanje z elektronskimi prikazovalniki smeri vožnje.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

28.10.2016