Promet
339.Sprememba prometne ureditve
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ulica Moše Pijada 43, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 01.10.2016
Objavil: Domen Krstič

Opis

Zaradi pomanjkanja parkirnih mest za stanovalce na Ulici Moše Pijada, in sicer od številk 31 do 45, predlagam spremembo prometne ureditve.

Ker je ulica v bližini bolnišnice, kot tudi sorazmerno blizu centra mesta, so parkirišča pred blokom zasedena s strani dnevnih obiskovalcev, saj nudijo le-tem brezplačno parkiranje. To se še bolj pozna od trenutka, ko je bilo uvedeno plačljivo parkiranje na Jezdarski ulici in njeni okolici.
Predlog, kateri naj bi bil pristojnim s strani upravnika bloka že sporočen, je ta, da se enosmerna ulica, ki trenutno poteka le mimo vrtca, podaljša čez celotno ulico, do Hlebove ulice (dvosmerni promet zaradi parkiranja že zdaj ni možen, prav tako zaradi redkega prometa ni potreben). Ob levi in desni strani Ulice Moše Pijada, Hlebovi ulici in Valvasorjevi ulici pa se zarišejo plačljiva parkirna mesta. S tem ukrepom bi zagotovo zmanjšali parkiranje dnevnih obiskovalcev in stanovalcem (seveda ob nakupu dovolilnic) omogočili nemoteno parkiranje. Prav tako bi se nekaj sredstev steklo v občinsko blagajno.



Location

Slišimo te

Objavil: Domen Krstič

01.10.2016
Location

Zaprto

Sprememba prometnega režima je z vidika skladnosti s prostorskimi načrti in prometno varnostnega vidika mogoča in sprejemljiva. Pred izvedbo spremembe režima bomo za mnenje zaprosili MČ Magdalena.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

28.10.2016