Zemljišča in stavbe
336.Propadajoča hiša, garaže, smetišče v Magdalesnkem parku
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Zemljišča in stavbe
Lokacija: Jezdarska ulica 19, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 21.09.2016
Objavil: Mateja Ogrizek

Opis

Spoštovani,
na obrobju Magdalenskega parka se nahaja zapuščena hiša z razpadajočimi garažami in zapuščenim zemljiščem, ki že leta ne samo kazi podobo javnega parka, ampak je postala tudi nevarna z okolico. Od tega da odpada gradbeni material, do tega, da je okolica postala javno smetišče in stranišče. Ob pobudah, da se naj stanje uredi, saj je nesprejemljivo za javni park, ki ga vsi okoliški prebivalci vseh starostnih skupin z veseljem uporabljamo, je bil odgovor vedno, da glede na to, da gre za privatno lastnino, občina ne more nič narediti. Sedaj pa je priložnost! Zemljišče s hišo se prodaja. Predlagam, da občina kupi omenjeno zemljišče, saj je v javnem interesu, da se park celostno uredi, delno poveča zelene površine, ki jih tako ali tako primanjkuje in park s tem dobi popolno obliko. Verjamem, da je to edino sprejemljiva rešitev v tem že tako bivanjsko in prometno natrpanem okolišu. Z lepimi pozdravi.

Slike


Location

Slišimo te

Objavil: Mateja Ogrizek

21.09.2016
Location

Zaprto

Predmetna parcela predstavlja stavbno zemljišče na katerem stoji zapuščen objekt. Urad za komunalo, promet in prostor je pred časom že opozarjan inšpekcijske službe na neurejenost predmetne parcele za katero pa žal nimamo pristojnosti vzdrževanja saj je to v nasprotju z pravilnikom o izvrševanju proračuna. Ker gre za stavbno zemljišče lahko takšno zemljišče odkupi Javno podjetje za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči v kolikor se za to izkaže interes.
Urad za komunalo, promet in prostor ima v planu v sodelovanju z Republiko Slovenijo in Slovenskimi železnicami izgradnjo podvoza na Ljubljanski ulici. V projektu izgradnje podvoza je zajeta tudi ureditev Magdalenskega parka saj sam projekt posega tudi v področje parka. V kolikor Javno podjetje za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči ne bo imelo interesa odkupa predmetnega zemljišča se lahko to uredi v okviru izgradnje podvoza v kolikor bodo za to zagotovljeni ustrezni finančni viri. Do takrat pa je v vseh navedenih postopkih zadeva v pristojnosti inšpekcijskih služb v kolikor parcela predstavlja splošno nevarnost širše območje parka in njenih obiskovalcev.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

12.10.2016