Promet
332.rekonstrukcija dela Lackove ceste 117-do križišča z Jelenčevo
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Lackova cesta 136, 2341 Limbuš, Slovenija
Objavljeno: 13.09.2016
Objavil: Helena Goznik

Opis

krajani tega dela območjamo smo odrezani od vseh koriščenj infrastroktur in sicer na tem malem košču nimamo možnosti se priključiti na kanalizacijo- ker je NI, nimamo možnosti se priključiti ma omrežje zemeljskega plina - ker ga NI, cestišče je v zelo slabem stanje, glede na število avtomobilov, ki se dnevno pelje po tem odseku (verjetno več kot 1500 avtomobilov, avtobusov in tovornjakov na dan) je tudi hoja ob cestišče ZELO nevarna - pločnika NI.
Zelo žal zelo žalostno,da se urejajo ceste-širijo za pločnik, kjer dejansko še nikoli nisem videla, da bi kdo šel po njej peš, čeprav se že več kot 25 let vsak dan vozim po njej - to je Streliška cesta od križišča z Ljubljansko do Papeške. Ni pa denarja za ta odsek ceste (omenjen v naslovu pobude - 500m cestišča) kjer ni pločnika po kateri dnevno hodijo otroci v šolo in to še v nižje razrede.

Moje razmišlanje: Na MOB-u bi morali s g. Fištavcem na čelu NE MALO AMPAK ZELO DRUGAČE RAVNIT Z OBČINSKIM DENARJEM - manjka jim 'zdrave kmečke logige'.

S spoštovanjem!



Location

Slišimo te

Objavil: Helena Goznik

13.09.2016
Location

Zaprto

Na omenjenem odseku Lackove ceste od vododelnice do križišča z ulico Jelenčevih obstaja redka razpršena pozidava individualne stanovanjske pozidave.
Kanalizacijsko in plinovodno omrežje je zgrajeno do zgoraj navedenih točk. Na področju opremljanja mesta s plinovodnim omrežjem je predvidena povezava omenjenih dveh končnih točk sedanjega sistema in s tem vzpostavitev zagotavljanja oskrbe s krožnim sistemom. Kanalizacijski sistem želimo izvajati v ločenem sistemu in padavinske vode odvajati neposredno v vodotoke, ponikanje na vodonepropustnih tleh ni izvedljivo, fekalno kanalizacijo pa želimo v maksimalni meri izvesti gravitacijsko za vse obstoječe objekte na območju.
Iz tega razloga je potrebno proučiti že izdelano dokumentacijo in se v primeru boljše rešitve z dvema ali celo tremi ločenimi vejami odločiti za najboljšo tehnično rešitev.
Izgradnja manjkajočega kanalizacijskega omrežja je močno povezana z zagotavljanjem namenskih virov (plinovod in kanalizacija) proračuna.
Termin rekonstrukcije ceste je odvisen od izgradnje infrastrukturnega omrežja. V sklopu rekonstrukcije ceste bo izveden pločnik za pešce.


Odgovorila: Mestna občina Maribor

21.09.2016