Voda, kanalizacija, odpadki, plin, toplota
326.Vzdrževanje-čiščenje robnikov, pokrovov odtočnih jaškov, odtočnih kanalizacijskih cevi
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Voda, kanalizacija, odpadki, plin, toplota
Lokacija: Maribor, povsod na javnih površinah
Objavljeno: 05.09.2016
Objavil: Aljaž Bratina

Opis

Pozdravljeni !
Dvojno avgustovsko neurje na območju Maribora je pokazalo nezadostno vzdrževanje-čiščenje robnikov, pokrovov odtočnih jaškov, odtočnih kanalizacijskih cevi. Osnova delovanja odvajanja meteornih voda so očiščeni pokrovi odtočnih jaškov in očiščene cevi ter robniki. Pogovarjal sem se s kar nekaj občani Maribora in skupna ugotovitev je, da letos ni ne videti in ne slišati strojev, ki bi čistili cestno-pločniške robnike, hkrati pa čistili pokrove odtočnih jaškov in odtočnih kanalizacijskih cevi. Neočiščenost pomeni površinsko zamašitev in s tem nesposobnost odvajanja meteornih voda že pri manjšem deževju, kaj šele on močnejšem nalivu.
Zanima me, zakaj se tovrstno čiščenje ne izvaja in kdaj se glede na posledice preteklih neurij, le-to namarava izvesti ?

Lep pozdrav !



Location

Slišimo te

Objavil: Aljaž Bratina

05.09.2016
Location

Zaprto

Vaše opozorilo / kritiko smo posredovali koncesionarju v MOM podjetju Nigrad d.d. in se vam za to zahvaljujemo. Vendar pa je res, da je pred obema velikima nalivoma pihal orkanski veter , kateri je podiral drevesa ne da ne bi iztrgal listja iz vej. Prav tako je padala tudi toča, katera še dodatno razcefra listje in jih nanese na rešetke požiralnikov.
Odgovorila: Mestna občina Maribor

19.09.2016