Kultura, šport in turizem
319.Pasji park
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Kultura, šport in turizem
Lokacija: Trubarjeva ulica 24, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 19.08.2016
Objavil: Saša Kuhar

Opis

Ureditev pasjega parka na območju mestnega centra (morda celo v delu parka). Park bi moral biti ograjen in ponujati zabavo za pse (razni agility elementi, bazenček, drevesa in grmički, pitniki) ter udobnostjo za ljudi (koši in vrečke za iztrebke, klopi).



Location

Slišimo te

Objavil: Saša Kuhar

19.08.2016
Location

Zaprto

Odgovorila: Mestna občina Maribor

Mestna občina Maribor je v preteklem letu preverila predlagane lokacije za vzpostavitev prvega pasjega parka v Mariboru. Lokaciji v Mestnem parku in Stražunskem gozdu sta bili za enkrat izločeni, saj izgradnja ograj na teh območjih ni dovoljena, za obe lokaciji veljajo tudi posebni varstveni režimi. Je pa Mestna občina Maribor oblikovala skupino za mestni park, katere člani so tudi predstavniki Zavoda RS za varstvo narave in Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki predvideva ureditev parka po conah za umeščanje različnih vsebin. Med predlaganimi je tudi ograjeno območje za pse, ki bi lahko prišlo v poštev, če bi novelacija odloka to omogočala. Zaradi vključevanja vseh deležnikov se bodo lahko predlogi v prihodnje tudi izvedli in realizirali, čeprav novelacija odloka še ne bo tako hitro potrjena oz. sprejeta.

Se pa vzporedno iščejo tudi druge alternativne možnosti za lokacijo parka za pse, saj so v proračunu 2016, planirana sredstva, ki pa zaradi premajhnih proračunskih zmožnosti zadostuje za postavitev ograje, ki bi označila prostor pasjega parka. Vsa ostala oprema, t.j. postavitev pitnika in dodatna razsvetljava, bi se umestila, ko bodo za to lahko zagotovljena finančna sredstva.

Mestni občini Maribor je zagotovo v interesu, da se uredi park za pse, vendar mora delovati skladno s finančnimi zmožnostmi.

01.09.2016