Promet
313.Trajanje zelene luči za voznike, ki se vključujejo na Ptujsko cesto
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ptujska cesta 175, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 06.08.2016
Objavil: Tadej

Opis

Na križišču Ptujske in Zolajeve bi bilo smiselno podaljšati čas gorenja zelene luči za tiste voznike, ki se iz smeri Zolajeve in Dogoške vključujejo na Ptujsko cesto. Sedaj namreč, še posebaj ob konicah, zaradi zelo kratkega intervala zelene na stranskih cestah, prihaja do zastojev, občasno se "zabaše" tudi križišče s Kavčičevo, saj semafor spusti skozi le nekaj vozil, če je v križišču tovornjak pa je število vozil, ki se lahko vključijo na Ptujsko še manjše, nekateri vozniki zato tudi peljejo skozi rdečo, kar je nevarno za vse udeležence v prometu. S podaljšanjem zelene bi tako lahko omogočili večim vozilom, da bi se vključila na Ptujsko, s tem pa bi tudi zmanjšali nestrpnost ter zastoje in povečali varnost na tem križišču.



Location

Slišimo te

Objavil: Tadej

06.08.2016
Location

Zaprto

Po ureditvi podaljška Perhavčeve ulice v smeri zahoda do podvoza Ledina in naprej do trgovskih centrov so se začeli pojavljati zastoji v semaforiziranem križišču Ptujska cesta – Dogoška cesta (Kr141) v času prometnih koničnih obdobjih. Podaljšanje zelenega intervala na SPS pomeni krajšanje zelenega intervala na GPS in s tem vpliv na koordinacijo oz. zeleni val vzdolž Ptujske ceste. Zaradi koordiniranega delovanja semaforizirane poteze Ptujska cesta je potrebno spremembe v krmiljenju obravnavati kot celoto. Zavedamo se problematike in podaljšanje zelenega intervala motornim vozilom na SPS in hkratno podaljšanje zelenega intervala za pešce ter kolesarje preko GPS je v planu ob preprogramiranju Ptujska ceste.
Preprogramiranje SSN poteze Ptujske ceste ni odvisno samo od MOM (k problematiki samega preprogramiranja krmilnih naprav na državnih cestah na območju Maribora je MOM z dopisom obvestila DRSC že 01.12.2010), ampak tudi od Direkcije RS za ceste, saj spada Ptujska cesta med državne ceste, G1-1, odsek MB (Tržaška cesta) – Miklavž. V teku so pogovori na relaciji MOM – DRSI glede sofinanciranja del na omenjeni potezi.

23.08.2016