Promet
309.Parkirišča - Slovenska ulica
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Slovenska ulica 35, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 03.08.2016
Objavil: barbara kovar

Opis

Zanima me, če boste kje nadomestili zmanjšanje števila parkirišč na Slovenski ulici - cona 4 za stanovalce z dovolilnico. Že tako imamo v coni 4 stanovalci velike probleme, saj po peti uri vsi, ki pridejo v mesto zasedajo prav parkirišča v coni 4 - Slovenska, Slomškov trg, Lent.. (obisk gledališča, lokalov - poštna, nogomet itd.) in očitno ne uporabljajo javnih garaž. Vem, da dovolilnica ne zagotavlja stalnega parkirnega mesta, a vendarle vsi stanovalci nimamo garaž, poleg tega pa moramo marsikdaj do stanovanja tudi kaj težjega nesti in zaradi zasedenosti ne moremo niti za krajši čas najti parkirišča tudi, če bi imeli kje garažo in bi kasneje vozilo odpeljali tja. Mogoče bi si lahko cona 4 in cona 3 - južni del Branika delili parkirna mesta, tam je marsikdaj prosto, ko je cona 4 popolnoma zasedena. Hvala za odgovor in lep pozdrav. Barbara Kovar

Slike


Location

Slišimo te

Objavil: barbara kovar

03.08.2016
Location

Zaprto

Mestna občina Maribor v zadnjem desetletju izvaja ukrepe za zagotavljanje trajnostne mobilnosti. Mestni svet Mestne občine Maribor je denimo sprejel dokument Celostna prometna strategija. V njem so med drugim zapisani cilji in ukrepi, kako le-te doseči.

Glavni cilj, ki ga je potrebno zasledovati je ta, da imajo v naseljih prednost pred motornim prometom pešci in kolesarji, od motornega prometa pa javni potniški promet. Tovrstni način urejanja prometa je prepoznan kot nujen in ga spodbujata tako Evropska unija, kot tudi Republika Slovenija. Dejstvo je, da je v naseljih prostor omejen, zato je potrebno iskati konsenz med stanovalci in ostalimi udeleženci v prometu. Da bi zagotavljali prostor udeležencem v prometu je eden od ukrepov trajnostne mobilnosti sprememba načina parkiranja motornih vozil iz prečnih v vzdolžna.

Sprememba režima na Slovenski ulici je bila nujna. Potrebno je bilo zagotoviti varen in ne oviran promet avtobusov mestnega potniškega prometa.

Dodatno bomo vlagali v komunikacijo z občani s ciljem apelirati na uporabo drugih prevoznih sredstev oziroma sistemov parkiraj in pelji pri čemer bi tako zmanjšali število avtomobilov v mestnem jedru v bližnji prihodnosti.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

19.10.2016