Promet
305.Uvedba dovolilnice za najemnike v centru mesta
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 25.07.2016
Objavil: Joanna Bertoncelj

Opis

Spoštovani,
oddajam pobudo za uvedbo dovolilnice za najemnike. Namreč, v centru mesta je težko oddati stanovanje, če ni parkirnega prostora. Trenutno velja, da dovolilnico za plačljive cone dobijo samo tisti, ki imajo na naslovu stalno bivališče. Če se lastnik preseli drugam in želi stanovanje oddati, se odpove tudi dovolilnici v korist najemnikov (četudi se priloži najemna pogodba in vsi obrazci), najemnik ni upravičen do dovolilnice, če nima prijavljenega stalnega bivališča. Zelo smiselno in prijazno bi bilo to urediti, upoštevajoč vse filtre, da seveda ne bi prišlo do zlorab. Hvala.



Location

Slišimo te

Objavil: Joanna Bertoncelj

25.07.2016
Location

Zaprto

V centru mesta je omejeno število parkirnih mest, ureditev parkiranja pa je urejena z Odlokom o občinskih cestah, ki ga sprejema MS MOM. Na enak način imajo to urejano vsa primerljiva mesta.

Lastnina stanovanja ni pomembna za pridobitev dovolilnice. Važno je, da ima vlagatelj stalno prebivališče v območju kjer želi dovolilnico. To pomeni, da lahko dovolilnico dobi tudi najemnik stanovanja.

Poznani pa so primeri, ko lastniki stanovanj ne dovolijo najemnikom, da se stalno prijavijo v njihovem stanovanju ali pa tega ne želijo narediti najemniki zaradi svojih lastnih interesov. Torej rešitev za dovolilnice obstaja in vsi lahko dobijo dovolilnice pod pogoji iz odloka - da si pridobijo stalno prebivališče v najetem stanovanju.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

26.07.2016