Promet
290.Postavitev rondoja na križišču Gorkega in Moše Pijade
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Gorkega ulica 13, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 17.06.2016
Objavil: Jakobič

Opis

Spoštovani. Hvala ker ste na novo prepleskali cetišče na križišču Gorkega in Moše Pijada, vendar žal neprioritetno. Kot prebivalka bljižnjega bloka, predlagam v tem križišču rondo, saj zaradi neustrezne prometne singalizacije nevzgojeni vozniki Maribora konstantno sedijo na trobli. Mislim da bi vam bili prebivalci 8ih blokov, neposredno ob tem križišču, neizmerno hvaležni, da požagate puščico desno na semaforju ali naredite rondo, saj je to konstantno trobljenje (predvsem avtobusov) ob spregledu zelene puščice prvega voznika, od 6ih zjutraj pa do 11h zvečer počasi že nevzdržno. Ne samo to, menim, kot prebivalka mesta, da bi bila takšna ureditev tudi za UKC neizmerno boljša, saj je križišče za rešilce nepregledno in zamudno.



Location

Slišimo te

Objavil: Jakobič

17.06.2016
Location

Zaprto

Obnova talne signalizacije na navedenem območju se je izvedla skladno s prioritetami in plani, ki jih imamo v planih izvedbe za leto 2016. Hkrati bi želeli opozoriti, da je prometna ureditev sedaj na višjem varnostnem nivoju, saj zagotavlja večjo varnost prav najranljivejšim udeležencem v prometu ( pešcem in kolesarjem ).
Predlog, ki je predlagan bomo na uradu vsekakor preučili skladno s tehničnimi parametri in vsemi predpisi, ki veljajo na tem področju. Vpliva na »nevzgojene« voznike pa žal nimamo.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

04.07.2016