Promet
274.Omejevanje motornega prometa na cesti mimo Račjega dvora
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Vrbanska cesta 32, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 20.05.2016
Objavil: A.B.

Opis

Predlagam omejevanje motornega prometa na cesti od drevoreda (pri črpališčih) mimo Račjega dvora, do stopnic na Kalvarijo oz. do zavoda A.M. Slomška.
Promet se je na omenjeni cesti v zadnjih letih ob delovnih dnevih precej povečal, hkrati se cesta uporablja za rekreacijo in sprehode.
Motorni promet na tej lokaciji bi se lahko omejevalo z zmanjšanjem števila dovolilnic za zapornico, ter z znižanjem hitrosti vozil.
V kolikor omejitev nebi bila možna, bi bilo treba (ob trendu rasti prometa) omenjeno cesto razširiti s pločnikom oz. kolesarsko stezo.



Location

Slišimo te

Objavil: A.B.

20.05.2016
Location

Zaprto

Prometa na cesti, ki je kategorizirana, ni moč omejevati. Javna cesta mora ostati dostopna vsem pod enakimi pogoji. Ni nam znano, da obstajajo kakšne dovolilnice za vstop na zasebno parcelo, ki je za zapornico. Prav tako je dostop do stopnic na zasebni parceli in Mestna občina Maribor nima vpliva in ne more odrejati dogodkov na takšnih parcelah. Lahko pa si zasebniki svoje premoženje zaščitijo z ograditvijo svojih parcel.
Širitev ceste in izgradnja ostale infrastrukture seveda ni mogoča, saj za to, žal, nimamo planiranih sredstev v proračunu.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

04.07.2016