Promet
261.Avtobusna postajališča v centru
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Titova cesta 4, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 19.04.2016
Objavil: mariborska

Opis

Spoštovani,
ob čakanju na avtobus na večjih postajališčih v MB, kjer stoji več linij mestnih avtobusov, se neredko zgodi, da na postajališče pridejo tudi po trije, štirje ali celo več avtobusov. Avtobusi se postavijo na postaji drug za drugim, nekaj časa počakajo in drug za drugim odpeljejo. Že večkrat sem opazil, da predvsem starejši ljudje, ki čakajo praviloma na začetku postaje, ne vidijo, za katero linijo stojijo avtobusi v spodnjem delu vrste. Ko zmedeno tečejo gor in dol, jim avtobus odpelje. V vseh evropskih mestih imajo na večjih postajališčih na začetku postajališča črto, kjer se vsak avtobus ustavi še enkrat ustavi, pa četudi se je že prej ustavil v vrsti na spodnji strani postajališča predvsem z namenom, da potniki ne tekajo gor in dol po postajališču, in gledajo številke avtobusov, če na postajališče pripelje več avtobusov zapored. Prosil bi za konkreten odgovor in ne za kopiranje splošnih odgovorov.



Location

Slišimo te

Objavil: mariborska

19.04.2016
Location

Zaprto

O problematiki nepravilnega zaustavljanja avtobusov s strani izvajalca javnega mestnega potniškega prometa, Marprom opozarjamo že vse od zgraditve obeh peronov predvsem na najbolj frekventnem postajališču ob Titovi cesti. Vendar je težava predvsem človeške narave, saj nekateri vozniki še vedno ne spoštujejo dogovorjenega, zato tudi prihaja do tovrstnih težav pri vstopanju potnikov.
Vsekakor bomo o tem ponovno obvestili Marprom, hkrati pa bomo, ko bodo vremenske razmere dopuščale obnovo talne signalizacije, Nigradu naročili zaris stop črte na koncu perona za mestni promet in na peronu za primestne linije avtobusnega prometa.
Odgovorila: Mestna občina Maribor

04.05.2016