Promet
252.Nevarni prehod na ulici Moše Pijada
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ulica Moše Pijada 12, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 25.03.2016
Objavil: Mateja Ogrizek

Opis

Spoštovani,
prosim za preučitev možnosti dodatnega zavarovanja prehoda za pešce na ulici Moše Pijada.
Nekaj korespondence je že bilo z MOM v zvezi s to problematiko, vendar menim, da se varnost na prehodu ni izboljšala. Problem je prečkanje ceste s severne strani, ko pogled pešcu zakrivajo parkirani avtomobili, hitrost vožnje na tej dvopasovnici pa je izjemno hitra, da o ustavljanju na drugem pasu ne govorimo.
Rečeno je bilo, da je prehod urejen v skladu z vsemi predpisi. Poznam pravilo parkiranja 5 m od prehoda, vendar je v tem primeru to absolutno premalo. Prehoda ne more varno prečkati niti odrasla oseba s severne strani (v kolikor je na prvem, morda celo na drugem zarisanem parkirnem mestu) parkiran osebni avto. Kaj šele če gre za enoprostorca ali kakšen višji avto. Vedno je potrebno narediti par korakov na prehod, iztegniti hrbtenico in vrat (upati, da prihajajoč avto ni že preveč blizu) in nato z roko opozarjati, da se nahajate na prehodu za pešce in upati, da vas izza vseh parkiranih avtomobilov kdo vidi. Otrok v takšnem primeru prehoda nikakor ne more varno prečkati.
Prosim, če lahko razmislite in preučite, ali bi lahko enega ali dva parkirna prostora na severni strani ulice Moše Pijada ""ukinili"".
Varnost prečkanja tega nevarnega prehoda verjetno odtehta ""gospodarsko škodo"". Morda pa najdete kakšno drugo učinkovito rešitev.
Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Mateja Ogrizek

Slike


Location

Slišimo te

Objavil: Mateja Ogrizek

25.03.2016
Location

Zaprto

V letošnjem sklopu ureditve celotnega Trga revolucije in z njim tudi Dvorakove ulice in Ulice Moše Pijada, bomo na navedenem parkirišču eno parkirno mesto še dodatno ukinili in namesto njega uredili parkirno mesto, ki je namenjeno gibalno oviranim. To pomeni, da takšno parkirno mesto ni pogosto zasedeno in bo zaradi tega preglednost na navedenem prehodu za pešce še nekoliko boljša. Sicer pa je prehod za pešce urejen skladno z vsemi varnostnimi zahtevami. Po potrebi bomo neposredno pred prehodom za pešce uredili še zvočne hitrostne ovire, ki voznike z zvočnostjo opomnijo, da je potrebno umiriti hitrost vožnje.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

11.04.2016