Okolje
231.Ureditev sprehajalnih poti na Kalvariji
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Okolje
Lokacija: Ulica heroja Tomšiča, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 09.02.2016
Objavil: Janez Drev

Opis

Poti med vinogradi na Kalvariji so izredno priljubljena in vsem prebivalcem dostopna rekreacijska, sprehajalna in sprostitvena pot in s tem pomembno javno dobro. Na poteh je ob vsaki uri dneva in v vseh letnih časih veliko obiskovalcev najrazličnejših starosti, ki lahko izbirajo svojim željam in zmogljivostim primerno pot. Dostop do teh poti je možen z Račjega dvora na zahodu, po stopnicah od Slomškove gimnazije na sredini in za Kmetijskim zavodom na vzhodu.
Z obnovo vinogradov, ki se je začela dne 9.2.2016 sta bili že v prvem dnevu dve od omenjenih poti na samem začetku takoj za Kmetijskim zavodom prekinjeni in s tem iz te smeri onemogočen dostop do vseh drugih poti na Kalvariji.
Kolikor sem seznanjen, so vinogradi v lasti MO Maribor (morda Sklada kmetijskih zemljišč) in je upravljavec vinogradov Biotehniška šola Maribor.
Apeliram na pristojne službe MO Maribor, da zagotovijo, da bo po končani obnovi dostop do poti na Kalvariji možen iz vseh smeri na enak način, kot je bilo to urejeno vsa leta do sedaj. Gre za preveč pomembno vrednoto, da bi jo bilo upravičeno uničiti zaradi nekaj trsov.
Hvala za odgovor
Janez



Location

Slišimo te

Objavil: Janez Drev

09.02.2016
Location

Zaprto

Poti med vinogradi na Kalvarijo, ki jih omenjate, so v lasti Rimskokatoliške škofije oziroma Sklada kmetijskih zemljišč Republike Slovenije. V občinski lasti je pot na Kalvarijo, ki se vije na vzhodni strani in poteka vse do razgledne točke na Kalvariji in s katere je možno dostopati do poti med vinogradi.

Predlagamo, da vašo pobudo naslovite na Biotehniško šolo Maribor, ki obdeluje vinogradniške površine na Kalvariji. Biotehniška šola namreč izvaja letno obnovo vinogradov, pri čemer znižuje pot med vinogradi z namenom omogočanja dostopa delovnih strojev. Prepričani smo, da bo tako kot vsa leta do zdaj, po posegu, dostop do in po sprehajalnih poteh nemoten.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

15.02.2016