Ostalo
227.Možnost komentiranja pobud, glasovanja za ali proti pobudi in anonimnih oddaj pobud
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Ostalo
Lokacija: Ulica heroja Staneta 1, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 05.02.2016
Objavil: Danilo Majhenič

Opis

Predlagam možnost komentiranja pobud, s tem se poveča število možnih rešitev in se razvije debata o dejanskih rešitvah, ter priložnostih in ovirah posamezne rešitve.
Predlagam tudi glasovanje Za IN tudi možnost Proti, s čimer se da pridobivati podatke o tem ali je neka rešitev res dobra.
Oba zgornja predloga ima spletna stran predlagaj vladi rešena in je konkretna implementacija vidna: http://predlagam.vladi.si/

Predlagam tudi anonimno oddajo pobud. Kolikor vidim je namreč potrebno, da urednik pobude predhodno odobri preden so objavljene. Kar pomeni da je filter žaljenja in drugih neprimernih vsebin itak že opravljan.
Možnost anonimnega oddajanja pobud pa bo drastično povečalo oddajo nekaterih perečih tem o katerih si kdo mogoče pod lastnim imenom ne bi želel objaviti. Hkrati je to tudi v simbiozi s slovensko volilno prakso za volitve, ki so javne, ampak anonimne.
Občina bi s predlaganimi tremi spremembami pridobila več vpogleda v situacije, občani bi dobili večji občutek sodelovanja s čimer bi se povečalo aktivnost občanov in državljanov, hkrati bi se hitreje prišlo do rešitev.



Location

Slišimo te

Objavil: Danilo Majhenič

05.02.2016
Location

Zaprto

Zahvaljujemo se vam za poslano pobudo in podane predloge.

V prihodnje bomo s pomočjo pobud lahko izboljšali delovanje komunikacije, spletne strani in aplikacije Izboljšajmo Maribor. Med te pobude spada tudi vaša pobuda in predlogi, ki smo jih uvrstili na seznam pobud za tehnično in vsebinsko izboljšanje spletnega portala in aplikacije Izboljšajmo Maribor.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

15.02.2016