Promet
220.Ni denarja za nekaj kg betona
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Ribniška ulica 7, 2000 Maribor, Slovenia
Objavljeno: 30.01.2016
Objavil: Peter Janko

Opis

V ze eni pobudi za katastrofalno stanje povrsin v parku smo lahko prebrali, da imamo ze kdo ve koliko let izdelane projekte, ampak dokler tega denarja ne bo, se ne naredi nic. In to pomeni cisto nic. Niti najnujnejse ne, kot razvidno iz slike. Za to sramoto odpravit se ne rabi nekaj sto tisoc evrov, ampak 2 delavca s pol kubika betona, ki to sramoto odpravita do malice. Ker predvidevam, da bi se za to morda le nasel denar, lahko obstojece stanje pripisemo samo ignoranci, oz. brezbriznosti.
Ob vodometu na promenadi je v tlakovani povrsini luknja, manjka nekaj kock. Tudi tukaj se ocitno teh nekaj kock ne da spravit na svoje mesto, dokler ni odobren celoten projekt. In taksnih malih banalnosti je v parku nesteto.

Slike


Location

Slišimo te

Objavil: Peter Janko

30.01.2016
Location

Zaprto

Kot je že navedeno v vprašanju smo v preteklem letu pridobili projekte z vsemi pripadajočimi soglasji za obnovo poti v mestnem parku.
Naveden projekt v določenih fazah tudi spreminja vrsto materiala nekaterih utrjenih površin (npr. iz asvaltiranih v peskane ipd.) Iz navedenih razlogov je smiselno izvajati sanacijska dela v primerih, ko gre za večje luknje, ki predstavljajo neposredno nevarnost za pešce. Glede na primanjkljaj finančnih sredstev na vseh področjih je bilo tudi na področju rednega vzdrževanja parkov finančnih sredstev zelo malo, zato smo dela proti koncu leta 2015 zelo omejili, na nekaterih področjih tudi ustavili. Glede na dejstvo, da smo v letu 2015 tudi sklenili koncesijsko pogodbo za vzdrževanje parkov in trgov za obdobje 15 let bomo vse nadaljnje postopke vzdrževanja zelenih in utrjenih površin lahko izvajali hitreje in učinkoviteje kot v preteklosti, vsekakor pa v odvisnosti od razpoložljivih finančnih sredstev. Na nekaterih območjih npr. Trg generala Maistra smo več večjih poškodb asvaltnih površin v letu 2015 odpravili, za ostale je žal zmanjkalo finančnih sredstev zato planiramo nadaljevanje postopkov v letu 2016 po sprejetju proračuna, ko bodo znana zagotovljena finančna sredstva.

Zahvaljujemo se vam za podani predlog obnove, ki ga bomo uvrstili na seznam predlogov. Vse pobude in predloge bodo obravnavale strokovne službe, ko bodo načrtovale dela na tem območju.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

05.02.2016