Promet
191.Reklamacija popravila cestišča
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Vinarska ulica 19, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 10.01.2016
Objavil: Aljaž Bratina

Opis

V mesecu novembru se je na Vinarski ulici izvedlo krpanje cestišča, ki je že samo po sebi mejilo na parodijo. Predvidevam, da je bila naročnik in plačnik MOM. Tako šlampastega krpanja cestišča še nisem videl in predvideval sem, da zato tudi ne bo nobene koristi. Po prvem snegu in pluženju, so prve asfaltne krpe že odpadle. Vsak gradbeni poseg bi moral biti prevzet in situacija za plačilo potrjena s strani nadzornega inženirja. Zanima me, ali je bilo le-to opravljeno, in ali boste na MOM za to, da so prve nove asfaltne krpe že odpadle, zahtevali reklamacijsko popravilo ?

Prosim za ukrepanje in tudi za odgovor.

Lp
Aljaž Bratina



Location

Slišimo te

Objavil: Aljaž Bratina

10.01.2016
Location

Zaprto

Dejstvo je, da vseh najmanjših posegov v javne prometne površine (krpanje vseh udarnih jam) fizično ni možno prekontrolirati, zato se vam za opozorilo zahvaljujemo.
Zadevo smo si seveda z izvajalcem rednega vzdrževanja javnih prometnih površin v MO Maribor ogledali in ugotovili, da se je krpanje izvedlo z hladno asfaltno maso, katera ni tako obstojna kot vroča masa. Krpanje s hladno asfaltno maso je ukrep začasnega popravila vozne površine. Trajnost takšnega krpanja, še zlasti ker se izvaja v vseh klimatskih razmerah (nizki temperaturi, vlagi, nesprijemni podlagi,…) je običajno nekaj mesecev.
V tem času, ko so se pojavile udarne jame asfaltne baze za vročo maso namreč niso več delovale.

Odgovorila: Mestna občina Maribor

15.01.2016