Promet
153.Odstranitev bulevarja Wilsonova ulica
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Wilsonova ulica 20, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 20.12.2015
Objavil: Stanislav JECELJ

Opis

ODSTRANITEV DREVES, KI NEKONTROLIRANO, ŽE VEČ LET RASTEJO V PLOČNIKU, NA WILSONOVI ULICI IN OVIRAJO PEŠCE (V MELJU JE ZELO MALO ULIC, KI IMAJO UREJENE HODNIKE ZA PEŠCE)

Slike


Location

Slišimo te

Objavil: Stanislav JECELJ

20.12.2015
Location

Zaprto

Drevesa na Wilsonovi ulici so bila zasajena z namenom vzpostavitve drevoredne ureditve. Trenutno so drevesa vitalna in ne ovirajo prometa na Wilsonovi ulici, se pa pojavlja dvigovanja asfalta v neposredni bližini drevesnega kolobarja zaradi neustrezne izvedbe asfaltiranja cestišča in parkirišč saj ni bilo izgrajenih ustreznih drevesnih kolobarjev.

Pločnik, ki je bil zgrajen najverjetneje sočasno s cestiščem je slabše prehoden tudi zaradi prekomerno razrastlih živih mej stanovalcev, ki jih bodo zaradi sprostitve javne prometne površine primorani ustrezno obrezati ter sproti vzdrževati.

Trenutno ni nobenega tehničnega argumenta po odstranitvi dreves zato je nesmiselno rušiti drevored, ki je v zdravstveno dobrem stanju in pripomore k bolj zeleni podobi Maribora. V kolikor bo potreben manjši obrez navedenih dreves bomo le tega izvedli.
Površine za pešce so v območju, ki je opisano - Wilsonova, Trdinova, Principova – v območju Cone 30. Nekaj pločnikov je obojestranskih nekaj enostranskih. Pešci lahko, tam kjer ni pločnika ali površine za pešce ( primer Trdinove ulice ) hodijo tudi po vozišču, vendar po pravi strani vozišča, v smeri hoje gledano je to leva stran vozišča.

22.12.2015