Promet
150.Odstranitev parkirnega prostora na obračališču Pohorske Vzpenjače
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Pohorska ulica 60, Maribor, Slovenija
Objavljeno: 20.12.2015
Objavil: Marko Pokorn

Opis

Zaradi na novo zarisanih parkirnih površin na obračališču Pohorske Vzpenjače, določeni ne znajo parkirati pravilno, posledica tega je, da morajo avtobusi na liniji števila 6 voziti z levim delom po ostrem delu pločnika, posledica tega je lahko tudi počena pnevmatika, ki je glede na to, da so avtobusi v lasti MOM , strošek občine.

Slike


Location

Slišimo te

Objavil: Marko Pokorn

20.12.2015
Location

Zaprto

Izris parkirnih mest na izvozu iz obračališča pri Pohorski Vzpenjači je bil izveden zato, da smo legalizirali parkiranje na tistem delu ceste, saj širine vozišča to omogočajo. Parkiranje je po novem časovno omejeno, urejeno v območje kratkotrajnega parkiranja. Pred tem na tem delu ni bilo izrisanih parkirišč, pa so vozniki kljub temu svoja vozila kljub prepovedi (prometni znak), parkirali na tem delu, nekateri celo tako da je bil popolnoma onemogočena hoja po pločniku. Enako je bilo na delu pločnika na uvozu do obračališča, kjer smo s postavitvijo količkov fizično preprečili nedovoljeno parkiranje, pločnik pa končno namenili tistim katerim so tudi namenjeni, pešcem.
S strani izvajalca mestnega linijskega prometa nimamo podatkov o tem, da bi nova ureditev povzročala uničevanje pnevmatik na avtobusih.

04.01.2016