Voda, kanalizacija, odpadki, plin, toplota
126.Javna razsvetljava na Cesti Graške gore
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Voda, kanalizacija, odpadki, plin, toplota
Lokacija: Cesta Graške Gore 7, 2341 Limbuš, Slovenija
Objavljeno: 16.12.2015
Objavil: Tomislav Vauda

Opis

Enkrat poleti tega leta je bilo, ko sem opazil nekaj, za kar najprej nisem mogel verjeti svojim očem, in sicer da na Cesti graške gore naenkrat ni več stebrov javne razsvetljave. Kaže da ste jih na tiho odstranili, nič namreč nisem bral o tem v sredstvih javnega obveščanja.

Verjamem da bom prejel odgovor v smislu da je odstranitev stebrov bila nujna, ker da so bili dotrajani in ker da je bila javna razsvetljava na tej cesti sploh nepotrebna, dejstvo pa je da se Maribor s takšnimi potezami, ko razgrajuje svojo že obstoječo urbano opremo, smeši ne samo v razmerju do drugih slovenskih mest ampak tudi do npr. vasi na Dravskem in Ptujskem polju, kjer ponosno dograjujejo javno razsvetljavo tako da so osvetljene že tudi poljske poti s skoraj nič prometa.

V izogib zgoraj navedenemu opravičevanju nesmiselne odstranitve te javne razsvetljave prosim da navedete kakšen primer iz drugega slovenskega mesta, kjer bi že obstoječo javno razsvetljavo preprosto odstranili tako da je na tistem mestu več ne bi bilo.

Sam pa vsekakor to vaše dejanje štejem med aktivnosti tipa Poslabšajmo Maribor, in za takšne aktivnosti nikakor niste dobili mandata meščanov.



Location

Slišimo te

Objavil: Tomislav Vauda

16.12.2015
Location

Zaprto

Razsvetljava, ki jo navajate je bila odstranjena zaradi dotrajanosti. Po uredbi o svetlobnem onesnaževanju ter energetski potratnosti se razsvetljava primarno postavi na nevarne točke (križišča). Pristojne službe bodo še enkrat preučile skladnost omenjene lokacije s kriteriji o postavitvi javne razsvetljave.

21.12.2015