Promet
119.Partizanska, Šentiljska, Tomšičeva
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Tomšičeva ulica 40, 2000 Maribor
Objavljeno: 15.12.2015
Objavil: Alen Bmw

Opis

Jaz predlagam, vsaj neko delno omejitev hitrosti iz smeri Šentiljske v smeri Partizanske in obratno, ker je tukaj prehod za pešce, kjer je skoraj nemogoče prečkanje za obisk Pošte ali Petrola, saj pri omejitvi 50km/h, pridivja čez ovinek vsaj 70km/h. Ker pa dobesedno, ni mogoče postavit nikjer ""varnega"" patruljiranja policije, mislim da bi lahko občina, kaj pripomogla k temu. Tukaj hodijo tako otroci, kot starejši občani, ki vseeno niso dovolj hitri za ""hiter prehod"".



Location

Slišimo te

Objavil: Alen Bmw

15.12.2015
Location

Zaprto

Ocenjujemo, da je na omenjenem delu Šentiljske ceste in dela Partizanske ceste za varnost pešcev dobro poskrbljeno. V letošnjem letu je bila obnovljena talna signalizacija, tudi vertikalna signalizacija je ustrezna. Omejitev hitrosti je na tem delu 50 km/h, na Tomšičevi pa je vstop v cono 30. Torej so pogoji za varno odvijanje prometa vozil in prometa pešcev ustvarjeni in zagotovljeni.

Vlogo pri zagotavljanju varnosti v cestnem prometu imata predvsem policija in redarstvo. Z večjo in boljšo skrbjo za varnost bi se tudi približali evropskim mestom.

22.12.2015