Promet
110.Neizkoriščen prostor pri pokopališču Pobrežje
Slišimo te    Urejamo    Zaprto   

Vrsta: Promet
Lokacija: Železnikova ulica, 2000 Maribor, Slovenija
Objavljeno: 15.12.2015
Objavil: Mladen Borovič

Opis

Na vzhodni strani pokopališča Pobrežje je trenutno travnik in širši pas makadama, ki trenutno služi kot parkirišče. Ta prostor bi lahko preuredili v srednje veliko asfaltno parkirišče (podobno kot je na zahodni strani pokopališča), saj jih tako ali tako primanjkuje (sploh v času dneva mrtvih). Preostanek travnika (do Šolske ulice) pa bi lahko preuredili v manjši park. Včasih so bila drevesa na tem delu Pobrežja, zdaj pa so tukaj zgradbe Termotehnike in Caffe 911. Travnik trenutno izgleda malo pusto, z nekaj drevesi, klopmi in urejenimi potmi pa bi ta del Pobrežja izgledal veliko bolje. Glede na to, da je tem delu Pobrežja doma veliko družin in starejših občanov, bi park bil zagotovo obiskan in dobro sprejet.



Location

Slišimo te

Objavil: Mladen Borovič

15.12.2015
Location

Zaprto

Za navedeno območje velja Odlok o podrobnem prostorskem načrtu za del območja PPE, Po3-S Po4-KE in Po5-S (območje med Čufarjevo, Šolsko ter Osojnikovo ulico in pokopališčem na Pobrežju) (MUV, št. 15/08).

Mestna občina Maribor v proračunu ni imela planiranih sredstev za izvedbo parkirnih prostorov na tej lokaciji, saj je bilo v fazi prostorskega načrta to planirano kot ureditev investitorja, ki bo zazidal ta kare ob Šolski ulici, možno pa je skleniti tudi pogodbo o »komunalnem opremljanju«, ki pa do danes ni bila realizirana, saj tudi investitor še ni pristopil k izvedbi.

04.01.2016