| Tekmovanje v kuhanju za Štajersko |
|
|
|
| Področna tekmovanja |
| Prispeval Danijel Korpar |
| sreda, 21. marec 2012, ob 0:00 |
|
Tekmovanje je organiziralo podjetje Sonata iz Ljubljane oziroma zanj gospa Anka Peljhan. O njej najdete več na spletni strani kuhnapato. Zastavilo se je vprašanje, kdo želi tekmovati in odziv je bil presenetljiv. Takoj sta se oblikovali skupini sedmošolcev in devetošolcev. Ko so izvedeli za kriterije ocenjevanja, so učenci intenzivno, zavzeto in napeto izbirali člane ekip. Sledile so priprave. Kuhali smo ob petkih po urniku, ob sobotah in v sredo pa po dogovoru. Toliko sijaja v očeh, toliko navdušenja je prava redkost.
Zgodil se je dan D - 8. Marec 2012. Prizorišče Terme Ptuj, hotel Primus. Otovorjeni s pripomočki in živili smo se pred šolo vkrcali na avtobus s še tremi mariborskimi osnovnimi šolami. Na poti so se zastavljala vprašanja o podrobnostih priprave in o organizaciji, zato je sledilo navodilo: nasloni se nazaj in izklopi! Uživaj v vožnji! Ob prihodu v hotel nas je pričakal samoten bojevnik davnega rimskega imperija. Zdaj se je pričel naš boj. Spopadali smo se z novim okoljem, negotovostjo glede živil, prvo uporabo indukcijske plošče in milijonom nepomembnih vprašanj. Bolelo je srce, ker si otroci tako malo zaupajo, ker občutijo pritisk v obliki pričakovanja… Iz neštetih vrečk, potovalnih torb in kovčkov so zložili svoje stvari in začeli z delom. Pokazalo se je, zakaj imena skupin »kuhajmo s srcem« in »srce na krožniku«. Priložnost za učenje na najboljši možni način – z izkušnjo. Druženje je bilo intenzivno. Zavedali smo se vseh delov telesa, duh pa je bil miren. Pravi bojevniki niso nikoli poraženi! Čestitke Urški Germauc, Anji Koren, Lari Drevenšek, Klemnu Gartnerju, Martinu Kuharju, Mihu Kozarju iz obeh devetih razredov ter Kim Obaha, Steli Kocbek, Niki Lešnik, Nastji Nedelko, Lari Žunko in Žanu Partliču, vsem iz sedmega razreda. |



















