V Dubaju je 25. novembra 2023 potekalo 10. mednarodno tekmovanje Brainobrain, na katerem se je zbralo več kot 2000 mladih udeležencev iz 14 držav. Med njimi je bilo tudi 25 otrok iz Slovenije iz mariborskega Brainobrain centra 7 otrok, ki so se s svojimi izjemnimi spretnostmi pridružili temu navdihujočemu dogodku.

Naša učenka Inja Knehtl iz 2. a je osvojila najvišje odličje CHAMPION.

Čestitamo!

KAKO DELUJE BRAINOBRAIN?

Dolgoletna raziskovanja razvoja človekovih možganov so pokazala, da je med obdobjem oblikovanja mentalnega razvoja (4.–14. leta) izjemno pomembno, da se izvaja miselna gimnastika za boljši razvoj možganske kapacitete in s tem enakomeren razvoj leve in desne možganske polovice.

Ker je klasično šolanje večinoma usmerjeno v razvoj leve možganske polovice, ki skrbi za logiko, razumskost in analitičnost, je desna polovica, ki je odgovorna za kreativnost, običajno slabše razvita. Čeprav so v družbi cenjene predvsem človekove lastnosti, ki izhajajo iz leve polovice možganov, je izjemno pomembno, da je dobro razvita tudi desna polovica, saj ima izjemen pomen pri hitrosti učenja, koncentraciji, spominu, intuitivnem reševanju problemov, iskanju rešitev, senzitivnosti, empatiji, iskanju kreativnih rešitev itd. Te lastnosti pa ustvarjajo uspešne, kreativne ljudi.

Da bi spodbudili enakomeren razvoj leve in desne hemisfere, so razvili metodo Brainobrain, ki daje izjemne rezultate na več 400.000 otrocih po celem svetu.

Metoda Brainobrain je prejela prestižno nagrado “Best Kids Education Brand Award” za leto 2017. So tudi aktualni nosilci kar dveh Guinnessovih rekordov – “The largest Mental Arithmetic lesson in the World” in “The largest Abacus  lesson in the World” .

VEČ INFORMACIJ O PROGRAMU:

www.brainobrain.si