V sredo, 24. 10.
2012, so se
šestošolci udeležili dneva odprtih vrat na Srednji šoli za
gostinstvo in turizem.
V uvodnem delu nam
je ga. Vida Lončarič predstavila programe izobraževanja, ki
potekajo na njihovi šoli. Nato smo se razdelili v štiri
skupine.
Po skupinah smo se
udeležili zanimivih delavnic, ki so jih za nas pripravili
profesorji in dijaki. Najprej so nam pripravili bučni namaz na
krhkem skutnem testu, jesensko krompirjevo juho, nadevana
piščančja prsa, ajdovo kašo z gobami ter jabolčno tortico s
proseno kašo in medom. V naslednji delavnici smo izdelovali
eko zobne paste in dišeče kroglice za odišavljanje kopeli in
prostorov. Oba izdelka so pripravili iz popolnoma naravnih
sestavin, ki rastejo na njihovem zeliščnem vrtu. Nekateri so
pripravljali
mafine, mini pice in linške kekse.
Kar premalo časa
je bilo, da bi vse pripravljeno tudi pojedli. Bilo je prijetno in
poučno.
Nadja Robnik, prof.