IZBERITE POVEZAVO:
     Tradicionalni slovenski zajtrk 2012

  DOMOV

  O ŠOLI

  KONTAKT

  ZAPOSLENI

  OBVEZNI PROGRAM

  RAZŠIRJENI PROGRAM

  SKUPNOST UČENCEV

  ZA STARŠE

  ŠOLSKA SVETOVALNA SLUŽBA

  ŠOLSKA KNJIŽNICA

  PODALJŠANO BIVANJE

  PROJEKTI

  AKTUALNO

  JEDILNIK

  SPLETNE POVEZAVE
     

GRADIVO ZA POSAMEZNE PREDMETE

 

      

Pred nekaj desetletni je bila na naših mizah vsak dan slovenska hrana. Paradižnik so jedli le poleti, pozimi kislo zelje, jabolka in hruške so bili poleti sveži, pozimi v obliki krhljev, danes pa slovenske hrane skoraj ne poznamo, ali pa nam je nedostopna zaradi javnih naročil.

Vlada je v podporo slovenskim pridelovalcem in predelovalcem  razglasila dan  slovenske hrane,  in sicer vsak tretji petek v letu. Na naši šoli pa smo se odločili, da bomo tradicionalni slovenski zajtrk imeli vsak drugi petek v mesecu.

Tako bomo skrbeli ne le za zdravo prehrano, ampak bomo ozaveščali naše bogastvo (otroke) o pomembnosti pridelave, predelave  in uživanja lokalne hrane.

Zaradi pozebe, toče in suše je letos močno zmanjšan pridelek sadja,žita in medu, zato kmetje in živilska podjetja v primerjavi z lanskim letom niso donirala mleka, kruha, medu in jabolk pač pa smo na ta dan živila iz lokalnega okolja dobavili v okviru sredstev, ki jih imamo na razpolago za šolsko prehrano.

 

Zapisala

Majda Goričan

                                         

 
     

Oglejte si GALERIJO fotografij.

 

 


 
© 2007. III. osnovna šola Celje. Vse pravice pridržane!                                                                                                                           Stran ureja: Urška Sotler