IZBERITE POVEZAVO:
 

Pekli smo kruh

  DOMOV

  O ŠOLI

  KONTAKT

  ZAPOSLENI

  OBVEZNI PROGRAM

  RAZŠIRJENI PROGRAM

  SKUPNOST UČENCEV

  ZA STARŠE

  ŠOLSKA SVETOVALNA SLUŽBA

  ŠOLSKA KNJIŽNICA

  PODALJŠANO BIVANJE

  PROJEKTI

  AKTUALNO

  JEDILNIK

  SPLETNE POVEZAVE
     

GRADIVO ZA POSAMEZNE PREDMETE  

 

 

Mmm... Kako okusno... Domač kruh…..

Ravnokar si režemo kruh, ki smo ga same spekle pri uri gospodinjstva z gospo Nadjo Robnik.

Priprave smo se lotile že ob 7.10, ko smo kruh najprej zamesile. V posodo smo dale najrazličnejše sestavine: štiri različne vrste moke, kvas, sladkor, malo soli,  olja in vode. Najprej smo v manjšo posodico dale kvas, sladkor in žličko moke, da smo pripravile kvasec. Ta zmes pa je morala seveda še vzhajati. Vse smo bile prav začudene, ko smo videle, da se je kvasec zelo dvignil in ga je bilo dvakrat več kot na začetku. Vse vrste moke smo nato vsule v  posodo, da smo bile vse čisto prašne. Potem smo v to mešanico vsule še malo soli in sladkorja. No in sledil je nam najljubši del: vsaka je morala mesiti testo. Priznati moramo, da smo pri mesenju imele kar nekaj težav. No, na koncu smo le dobile gladko testo, ki je moralo še malo vzhajati. Šele nato ga je dala učiteljica v peč.

Ko je končno zazvonil šolski zvonec, smo se vse polne pričakovanja zakadile v gospodinjsko učilnico in zagledale naš rezultat: velik, dišeč in topel kruh. Iz svojih torb smo izvlekle razne namaze in si naš kruh še namazale. V petih minutah ga že ni bilo več.  

 

                                        Lana Torbica in Neža Platovnjak, 6. b

                                                                                                          

                                                                                                       

 

Oglejte si  GALERIJO  fotografij.

 
 
 

  

        

 

 

 
© 2007. III. osnovna šola Celje. Vse pravice pridržane!                                                                                                                           Stran ureja: Urška Sotler