fzs
 
 
 

 

FOTOKLUB LJUBLJANA, Skapinova 1a, Ljubljana

Razstava črno-belih fotografij >Portret 2008<

Pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije (FZS 1/08) in Mednarodne zveze za umetniško fotografijo (FIAP 2008/031)

1. Razstava je organizirana in poteka v skladu s pravili FZS in FIAP.
2. Na razstavi lahko sodelujejo vsi ljubiteljski in poklicni fotografi.
3. Tema razstave je portret v širšem pomenu besede in vključuje razen klasičnega (študijskega) portreta tudi avtoportret, spontani (life) portret in akt portret.
4. Vsak avtor lahko sodeluje z do štirimi (4) črno-belimi fotografijami. Formati fotografij so poljubni, vendar ožja stranica fotografije ne sme biti krajša od 18 cm, širša pa ne daljša od 40 cm. Zaradi enotnega videza razstave fotografije ne smejo biti nalepljene na podlago.
5. Pri žiriranju se bo upoštevala FIAP definicija črno-belih fotografij:
Črno-bela fotografija vsebuje barvne tone od črne do bele. Fotografije, tonirane v eni barvi, sodijo med monokromne fotografije, vendar lahko sodelujejo na razstavi. Delno tonirane ali ročno barvane fotografije ne sodijo v kategorijo črno-belih fotografij in ne bodo sprejete na razstavo.
6. Fotografije naj bodo na hrbtni strani opremljene z zaporedno številko dela v skladu s podatki na prijavnici, z naslovom fotografije in s podatki o fotografu (ime in priimek ter naslov).
7. Prejeta dela bo ocenila tričlanska mednarodna strokovna žirija v sestavi:
Vinko Skale, MF FZS, MFIAP
Sonja Lebedinec, magistra fotografije
Flavio Mosetti, MF FZS, EFIAP
Oskar Karel Dolenc, MF FZS,  (nadomestni član)

Odločitev žirije je dokončna in brezprizivna.

8. Vsak udeleženec mora pošiljki priložiti izpolnjeno in podpisano prijavnico z naslovom avtorja ter 10 EUR, 15 USD ali 20 IRC za kritje stroškov poštnine za vračanje del in tiskanje kataloga.
9. Fotografije skupaj s pristojbino ter prijavnico naj bodo poslane v embalaži, ki je primerna tudi za vračanje del po pošti na naslov, ki je priložen. Dela pošljite po pošti na naslov Fotoklub Ljubljana, Skapinova 1a, 1000 Ljubljana, s pripisom >Portret 2008<.
10. S fotografijami bomo ravnali pazljivo, ne odgovarjamo pa za poškodbe ali izgubo med pošiljanjem.
11. Avtor s svojim podpisom na prijavnici in udeležbo na razpisu soglaša s pravili in daje organizatorju pravico, da dela uporabi za promocijo razstave. Organizator bo posredovane osebne podatke uporabil le v namen razstave.
12. Rezultati žiriranja bodo objavljeni na domači strani Fotokluba Ljubljana na naslovu http://www.fotoklub-ljubljana.si. Udeleženci bodo o rezultatih obveščeni tudi osebno.
13. Podelili bomo tri medalje in do tri diplome. Pridržujemo si pravico, da ne podelimo vseh nagrad.
14. Dela bodo avtorjem vrnjena skupaj s katalogom razstave predvidoma do 31. julija 2008.
15. Koledar razstave:
sprejem del 19. april 2008
žiriranje 17. maj 2008
obvestilo o žiriranju 20. maj 2008
odprtje razstave 19. junij 2008
vračanje del do 31. julija 2008

Vsi podatki o razstavi so bojavljeni tudi na domači strani fotokluba Ljubljana na naslovu: http://www.fotoklub-ljubljana.si/Portret_08.htm.

 
 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 4388, 1001 Ljubljana, Slovenija