fzs Fiap-mladi
 
 
 

fzs

 

Vljudno vas vabimo na odprtje in ogled fotografske razstave

>Kamen in peščenci<

V petek, 5. oktobra ob 18. uri v Kulturnem domu na Javorniku.

Razstavlja: Janez Kramar, MF FZS, PPSA, EFIAP
član Fotokluba Jesenice in Fotokluba TNP

O razstavi:
Janez Kramar se nam tokrat predstavlja s sklopom fotografskih detajlov kamnin iz različnih dežel. Na svojih potepanjih po svetu pridno beleži pokrajino in njene znamenitosti v različnih svetlobah z izjemnim občutkom za kompozicijo, Nekaj takih je uvrstil tudi v ta izbor zato, da bi si laže predstavljali, kje se te čudovite igre narave nahajajo. Tako občudujemo pokrajino in njene detajle Petre, Sinajske puščave, Namibije, Kapadokije, Islanda in celo z Rta Dobre Nade. Še posebno nas prevzamejo neverjetne kombinacije barv raznih peščencev, kjer je avtor pokazal izreden občutek za detajl in  temu primeren izrez motiva.
Janez Kramar nam na zelo prefinjen način približa tiste skrite kotičke sveta, katere mnogi ne bomo nikoli imeli priliko videti in v tem je še posebno močna sporočilnost njegove razstave.

Oskar Karel Dolenc, MF FZS


Nekaj o avtorju razstave:
Janez Kramar, MF FZS, PPSA, EFIAP je član Fotokluba Jesenice in Fotokluba TNP. Z  razstavno dejavnostjo se resneje ukvarja od leta 1994, ko se je vključil v Fotoklub Jesenice.

Fotografira vse, kar se mu zdi zanimivo in lepo, predvsem pa krajino, naravo in detajle. Kot pilota ga privlači tudi letalska fotografija in fotografiranje iz zraka. Tako se je doslej predstavil s cikli fotografij. Afriška obzorja, Kamen in les, Vertikale in ciklom portretov Srečanja.

Avtor je doslej je sodeloval na skoraj stotih skupinskih razstavah doma in na 148 razstavah v tujini, kjer je sodeloval na razstavah v 51 državah na  vseh kontinentih sveta.

Doma je za svoja dela prejel mnoga priznanja in nagrade, Fotografska zveza Slovenije pa mu je podelila naziv mojster fotografije. Prav tako je na razstavah v tujini za svoje uspehe prejel nagrade in priznanja in sicer v Indiji, Maleziji, Macau, Hong Kongu, Avstriji, Nemčiji, Danski, Madžarski, Poljski, Slovaški, RS,  BIH, SČG, Grčiji in ZDA, ponekod tudi večkrat. Za uspehe na mednarodnem področju, je od Ameriške fotografske zveze prejel  naziv PPSA, od  Mednarodne fotografske zveze FIAP, pa naziv EFIAP (Excellence FIAP).
Samostojno se tokrat predstavlja devetnajstič, samostojno razstavo pa je imel tudi v Grazu v Avstriji.


Razstava bo odprta od 5. do 19. oktobra ob delavnikih od 16 do 19. ure.

Vabljeni!

 

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 222, SI-3001 Celje, Slovenija izvedba: agencija Prepih