fzs Fiap-mladi
 
 
 

fzs

 

9. fotosrecanje / 9. fotoincontro

razstavljajo:

Marko Bezlać (HR)
Andrea Bovo (ITA)
Maurizio Frullani (ITA)
Ernst Koschuch (AU)
Igor Pahor (ITA)
Janez Vlachy (SLO)

gruppo Polaser (ITA)

Otvoritev razstave 13.10.2007 ob 18.30 v Kulturnem domu, ulica Brass v Gorici (Italija)

Razstava bo odprta od 13.10.2007 do 20.10.2007, urnik 10-13 in 16-18 samo ob delavnikih.

Fotosrečanje je dogodek, ki je v zadnjih letih fotografsko zaznamoval nove in stare oblike vizualne govorice in je dosegel cilj, ki si ga je postavil fotoklub Skupina75. Gre za jasno namero, da bi goriški klub del svojega delovanja posvetil razstavnim dejavnostim, ki bi izpostavile vizualni dialog med generacijami, obenem pa stik med različnimi kulturnimi izročili. Zastopane so bile tudi zelo različne tehnike fotografiranja.

Letos smo se posebno potrudili pri iskanju novih organizacijskih dinamik s tem, da smo ob že uveljavljenih imenih na področju fotografije, k sodelovanju povabili mlade in nove avtorje, ki s sodobnimi vizualnimi prijemi upodobitvam zaupajo svojo pripoved z včasih močno, včasih pa umirjeno govorico. Nedvomno pa so nas prijetno presenetili s svojo izrazno globino.

Goriško mednarodno srečanje, ki ga bogati predstavitveni katalog v slovenščini in italijanščini, predstavlja na Goriškem soliden prispevek k vrednotenju vizualne umetnosti, v tem primeru fotografske. Prav gotovo gre za sad prizadevanj in tvornega sodelovanja vseh članov Fotokluba Skupina75, katerim se iskreno zahvaljujem.

Posebna zahvala naj gre goriškima Pokrajinski in Občinski upravi, združenju FIAF, Zvezi slovenskih kulturnih društev, ki so sprejeli pokroviteljstvo nad to pobudo in s tem poudarili njeno kulturno vrednost. Nenazadnje naj naša zahvala gre Kulturnemu domu iz Gorice, ki je tudi za deveto Fotosrečanje dal na razpolago svoje razstavne prostore in to pobudo uvrstil med ostale svoje dajavnosti.

Seveda si nadejamo, da bi kar najbolje uspeli predstaviti ta dogodek in si pri tem želimo, da bi Fotosrečanje postalo trenutek spodbude za nadaljni razvoj krajevne umetnosti.

 
 
Fotografska zveza Slovenije, p.p. 222, SI-3001 Celje, Slovenija izvedba: agencija Prepih